Društvo

JUTARNJA MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST Upozorenje na vlažne kolovoze i nisku oblačnost

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po vlažnim ili mokrim kolovozima, uz jutarnju maglu ili nisku oblačnost koja smanjuje vidljivost, osim na jugu gdje su uslovi za vožnju povoljni, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

JUTARNJA MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST Upozorenje na vlažne kolovoze i nisku oblačnost
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na dionicama na kojima se odvijaju radovi, postavljena je saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Izmjene u saobraćaju su na dionicama na kojima se izvode radovi, poput magistralnih putnih pravaca Rudice-Novi Grad, Sarajevo-Foča na dionici Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, na Han Pijesku i na dionici prema Sokocu, kao i na regionalnim putevima Rača-Vršani i Lopare-Čelić.

Radovi se izvode i na auto-putu Gradiška-Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, Žegulja-Ljubinje (dionica Podvrsnik-Ljubinje), Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča-Goražde u mjestu Filipovići.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Pročitajte još

Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje-Miljevina i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH se zbog radova sporije vozi na magistralnim putevima Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Livno-Renjići, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, na ulazu u Hadžiće i na ulazu u Kladanj iz smjera Olova.

Na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici auto-puta Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije