Društvo

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama: Na većini putnih pravaca saobraćaj bez posebnih ograničenja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona, a u kotlinama magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama: Na većini putnih pravaca saobraćaj bez posebnih ograničenja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom pravcu Rudice Novi Grad zbog izgradnje pješačke i biciklističke staze, kao i na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog izgradnje benzinske stanice, te na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici regionalnog puta Rača-Vršani radi regulisanja ulaska i izlaska na teren vozila koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina, te na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na magistralnom putu M-105 dionica Johovac-Rudanka-Doboj zbog sanacionih radova, kao i na dionici regionalnog pravcu Razboj-Rudanka, kao i na magistralnom putu Brod na Drini-Hum.

Saobraćaj je izmijenjen i na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, kao i na na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice.

gužva u saobraćaju zbog održavanja srpska open i zatvorenih zatvorenih ulice
FOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

Jednom kolovoznom trakom zbog sanacije kliziša saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor (Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru), na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, gdje je u toku rekonstrukcija kolovoza.

Pročitajte još

Produženo je rješenje o obustavi saobraćaja za sva vozila na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka zbog sanacije klizišta, a alternativni pravci su Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Povremene obustave saobraćaja na snazi su na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, od sedam do 15 časova.

U Federaciji BiH na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnom prelazima Gradiška i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlasku iz BiH, a na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije