Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja: Zbog vrućine planirati putovanja

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji (FBiH) odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature vazduha pažljivo planiraju putovanja i izbjegavaju najtoplije dijelove dana.

pješak hoda ulicom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na mjestima izvođenja radova gdje je obavezno poštovanje privremene signalizacije.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška – Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, zatim Crkvina – granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, te na dionicama Lamovita – Ivanjska i Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja.

Usporeno se zbog radova vozi i na putnim pravcima Bijeljina – Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku, Žegulja – Ljubinje (dionica Podvrsnik – Ljubinje), Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje), na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča – Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji – Baraći.

Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Priječani sanacija klizište
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje – Miljevina i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci”, dolaziće do privremene obustave saobraćaja od osam do 15 časova. Obustava će se vršiti na način 30 minuta obustave, a propuštenje saobraćaja 10 minuta.

U FBiH se zbog radova sporije vozi na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica kod skretanja za poslovnu zonu saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 časova, a alternativni pravac je Bihać-Vrkašić-Kamenica-Izačić.

Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće, tako da se na ovom dijelu puta saobraća usporeno.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije