Društvo

“Kako bi se ublažili sve veći troškovi” Trifunović poručio da će pregovarati sa Vladom o novom povećanju penzija

Udruženje penzionera Republike Srpske će nastojati da sa Vladom i drugim organima Srpske pregovara o novom povećanju penzija zbog naglog rasta cijena i povećanja troškova života, rekao je danas predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović.

“Kako bi se ublažili sve veći troškovi” Trifunović poručio da će pregovarati sa Vladom o novom povećanju penzija
FOTO: SRNA

Trifunović je podsjetio da je posljednje usklađivanje penzija u januaru bilo u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju Republike Srpske i na osnovu odluke Vlade Srpske iznosilo je četiri odsto.

Pročitajte još

– Cijene rastu brže od penzija i nastojaćemo pregovarati sa Vladom i drugim republičkim organima da do polovine godine dođe do sljedećeg povećanja penzija kako bi se povećanje troškova života svih, pa i penzionera, ublažilo – izjavio je Trifunović novinarima u Prnjavoru, gdje je prisustvovao godišnjoj Skupštini opštinskog Udruženja penzionera.

On je ocijenio da je prnjavorska organizacija koja okuplja najstariju populaciju među najaktivnijima u Republici Srpskoj.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Prnjavor Živko Vinčić ocijenio je da je prošla godina bila teška zbog pandemije virusa korona jer u Udruženju nisu mogli ostvariti očekivani prihod, a troškove su u značajnoj mjeri povećala i izdvajanja za sahrane koja se porodicama isplaćuju u iznosu od 400 KM.

Prema podacima Udruženja, tokom prošle godine preminulo je 250 penzionera.

– Ipak i u takvim okolnostima smo uspjeli godinu završiti sa pozitivnim rezultatom. S druge strane neke probleme ne možemo sami riješiti i zato se oslanjamo na pomoć drugih, a imamo uvjeravanja iz opštine da će nam oni pomagati jer naši članovi u velikoj mjeri učestvuju u radu i funkcionisanju lokalne zajednice u političkom i ekonomskom smislu – rekao je Vinčić.

Udruženje penzionera Prnjavor u svom članstvu ima 4.000 od 5.000 registrovanih penzionera na području ove opštine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije