Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAKVA SREĆA Izašao iz sudnice sa debelom kaznom, pa na ULICI NAŠAO 1.000 EVRA, evo šta je uradio

Društvo
Autor:

Foto: V. Lojanica/RAS Srbija

Mogao je Dalibor Pavlović (33) iz Užica da se ovajdi od jučerašnjeg odlaska na sud i da se, uprkos nimalo jeftinoj kazni koju mu je odrezao sudija, kući vrati “u plusu”.

Pavlović je juče pred prekršajnim sudom u Užicu osuđen na 40.000 dinara. Koji minut kasnije već je bio u Kosovskoj ulici, pred Dječjim dispanzerom, gdje je čekao suprugu i sina.

– Ispred Dispanzera sam našao novčanik u kome je bilo 1.000 evra, nešto dinara, dokumenta vlasnika i bankarske kartice. Nijednog trenutka nisam imao dilemu šta da radim. Žena mi je predlagala da idem u policijsku stanicu i da prijavim, ali sam mislio da će procedura u policiji da potraje pa sam riješio da probam sam da pronađem vlasnika. Poslije nekoliko telefonskih poziva došao sam do broja supruge vlasnika novčanika – ispričao je Pavlović za Blic.

“Srećni gubitnik”, 29-godišnji mještanin sela Karan kod Užica, u to vrijeme je bio u gradu, čekajući poziv iz policije kojoj je već bio prijavio nestanak novca i nadajući se da je njegov novčanik pronašao pošteni pronalazač. Tako je bilo.

– Javio sam mu se i ubrzo smo se našli u gradu gdje sam mu predao novčanik. Ispričao mi je da radi u inostranstvu i da je 1.000 evra koje je izgubio malo prije toga podigao iz banke. Nudio je 100 evra da me počasti i molio me da iz uzmem kao nagradu, ali sam ja taj poklon odbio – kaže Pavlović, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO