Društvo

"KAKVI SMO TO NELJUDI" Bez imalo srama ukrali novac iz kutije namijenjene za liječenje teško bolesne bebe

Kutiju sa novcem ispred jedne hamburgerije kod gradske pijace, u koju ljudi dobre volje prilažu novac za liječenje teško bolesne četrnaestomjesečne Kikinđane Tise Sredojev, ukrali su nepoznati lopovi.

"KAKVI SMO TO NELJUDI" Bez imalo srama ukrali novac iz kutije namijenjene za liječenje teško bolesne bebe
Foto: R.Š./RAS Srbija

Kako je Kuriru potvrđeno u kikindskoj policiji, krađa se dogodila u subotu, usred bijela dana.

Kutiju u dijelu Dositejeve ulice, kod PIO fonda, pronašao je radnik obezbjeđenja. On je prijavio da su dvije nepoznate osobe odbacila staklenu kutiju u kojoj se nalazilo oko 600 dinara. Oni su preostalu neutvrđenu sumu uzeli i pobjegli – rečeno nam je u policiji.

Dragana Kaurin, radnica hamburgerije, potvrđuje da se krađa desila u subotu oko podneva i da je kutija stajala na vidnom mjestu kako bi sugrađani mogli da ubace novac.

– Svi smo još uvijek u šoku, a najviše koleginica koja je tog dana radila. Nije ni primjetila da je kutija nestala jer je zbog “Dana ludaje” bila velika gužva. Neko je iskoristio trenutak i ukrao kutiju. Iznenadila se kad je došla policija. Tada je i saznala za gnusnu krađu. Bruka i sramota. Kakvi smo to neljudi? – ogorčeno se pita Dragana.

Kutija je istog dana vraćena oko 13 sati.

Inače, malena Tisa boluje od atipičnog teratoidnog rabdoidnog tumora mozga četvrtog stepena. U Srbiji je dosad ATRT kod djece dijagonostikovan samo pet puta, dok u svetu godišnje oboli tek nešto više od 40 osoba. Tisa je operisana 13. avgusta u Kliničkom centru Srbije, gde je tumor dobrim dijelom izvađen. Nadu i vjeru u Tisino izliječenje uliva mogućnost nastavka liječenja u inostranstvu i zato se na mnogim mjestima sakuplja novac.

(Kurir)

Scroll Up