Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KAKVI SMO TO NELJUDI” Bez imalo srama ukrali novac iz kutije namijenjene za liječenje teško bolesne bebe

Društvo
Autor:

Foto: R.Š./RAS Srbija

Kutiju sa novcem ispred jedne hamburgerije kod gradske pijace, u koju ljudi dobre volje prilažu novac za liječenje teško bolesne četrnaestomjesečne Kikinđane Tise Sredojev, ukrali su nepoznati lopovi.

Kako je Kuriru potvrđeno u kikindskoj policiji, krađa se dogodila u subotu, usred bijela dana.

– Kutiju u dijelu Dositejeve ulice, kod PIO fonda, pronašao je radnik obezbjeđenja. On je prijavio da su dvije nepoznate osobe odbacila staklenu kutiju u kojoj se nalazilo oko 600 dinara. Oni su preostalu neutvrđenu sumu uzeli i pobjegli – rečeno nam je u policiji.

Dragana Kaurin, radnica hamburgerije, potvrđuje da se krađa desila u subotu oko podneva i da je kutija stajala na vidnom mjestu kako bi sugrađani mogli da ubace novac.

– Svi smo još uvijek u šoku, a najviše koleginica koja je tog dana radila. Nije ni primjetila da je kutija nestala jer je zbog “Dana ludaje” bila velika gužva. Neko je iskoristio trenutak i ukrao kutiju. Iznenadila se kad je došla policija. Tada je i saznala za gnusnu krađu. Bruka i sramota. Kakvi smo to neljudi? – ogorčeno se pita Dragana.

Kutija je istog dana vraćena oko 13 sati.

Inače, malena Tisa boluje od atipičnog teratoidnog rabdoidnog tumora mozga četvrtog stepena. U Srbiji je dosad ATRT kod djece dijagonostikovan samo pet puta, dok u svetu godišnje oboli tek nešto više od 40 osoba. Tisa je operisana 13. avgusta u Kliničkom centru Srbije, gde je tumor dobrim dijelom izvađen. Nadu i vjeru u Tisino izliječenje uliva mogućnost nastavka liječenja u inostranstvu i zato se na mnogim mjestima sakuplja novac.

(Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO