Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KAO LUDI SE SVAĐAJU OKO DISTRIBUCIJE” Tramp istakao da su cijene nafte previše niske

Svijet
Autor:

Foto: Tasos Katopodis/EPA

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je da namjerava da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i ocijenio da su Saudijska Arabija i Rusija “obje poludjele” u ratu oko cijene nafte, koji je počeo prije nego što je pandemija korona virusa smanjila globalnu potražnju za tim energentom.

– Nikada nisam mislio da ću reći da moramo da imamo povećanje cijene nafte, ali moramo. Cijene su sada previše niske, a oni se kao ludi svađaju oko distribucije i oko toga koliko barela treba da bude pušteno u prodaju – rekao je Tramp u intervjuu televiziji Foks njuz.

On je najavio da će sa Putinom osim o cijeni nafte razgovarati i o “velikom problemu Rusije sa pandemijom korona virusa”, prenosi Rojters.

Agencija navodi da Rusija i Saudijska Arabija preplavljuju tržište nafte, što za rezultat ima kolaps cena koji preti američkoj industriji uljnih škriljaca.

Tramp je napomenuo da ne želi “mrtvu industriju koja je izbrisana”.

– To je loše za njih i loše za sve. Riječ je o borbi između Saudijske Arabije i Rusije oko toga koliko barela da puste u prodaju. I obje zemlje su poludjele, poludjele su”, naveo je Tramp.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO