Svijet

Katarina priznala ulogu u aferi “Tunel”: Određeno joj zadržavanje do 72 sata, odlučila da se na sudu BRANI SAMA

Podgoričanka Katarina Baćović, osumnjičena da je dio kriminalne grupe koja je navodno kopala tunel ispod Višeg suda, sprovedena je oko 15.30 na saslušanje kod tužioca.

Žena i lična karta
FOTO: TV VIJESTI/SCREENSHOT

Pred policijskim inspektorima, kako se saznaje, Baćović je priznala ulogu u slučaju “Tunel”.

Prema nezvaničnim saznanjima, Baćović je obavijestila tužilaštvo da odbija usluge advokata Srđana Lješkovića i da će se sama braniti.

Odbila pomoć advokata

Lješković je to potvrdio, ističući da su ga angažovali Katarinini roditelji ali da su mu kasnije iz tužilaštva predočili da ona ne želi da je on zastupa.

Katarina Baćović uhapšena je juče po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ANADOLIJA

Marjanu Vuljaju, koji se sumnjiči da je Katarini Baćović pomogao u skrivanju, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Pročitajte još

Jutros uhapšena dvojica osumnjičenih

Jutros su uhapšeni i Ivica Piperović i Nikola Milačić. Zadržavanje do 72 sata određeno je i Ivici Piperoviću, osumnjičenom za učešće u aferi “Tunel”, saznaje TVCG.Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprječavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnijete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32), Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Uhapšen Marjan Vuljaj

Kako se ranije pisali, po nalogu Osnovnog državnog tužioca Crne Gore uhapšen je Marjan Vuljaj koji je osumnjičen da je pomagao Katarini Baćović sakrivanju. Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je juče po nalogu ODT-a zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije