Biznis

KATASTROFALNE CIJENE U ISTRI Za dvosoban stan u Puli 650 evra mjesečno

Pronaći podstanarski stan za dugoročan zakup u Puli koja se sve više okreće turizmu postaje gotovo nemoguća misija.

KATASTROFALNE CIJENE U ISTRI Za dvosoban stan u Puli 650 evra mjesečno
Foto: Public Domain/Wikipedia

Poželite li pritom normalan, lijep stan ili imate dijete, istog ste trena na crnoj listi. Nepoželjni podstanari. O cijenama ne trebamo puno ni razgovarati dok je nekada 300 evra mjesečno za podstanarski stan bio plafon, danas je to cijena obične garsonijere, piše Glas Istre.

Za dvosoban stan od 60-ak kvadrata traži se više od 500 evra, a cijene idu do apsurda pa se tako stanovi oglašavaju i za više od 5.000 kuna mjesečne najamnine. I iznajme se!

– U Umagu živim s roditeljima gdje sam donedavno radio u hitnoj medicinskoj službi. Zbog male sredine koja ne nudi mnogo sadržaja mladima i odakle su se odselili gotovo svi moji prijatelji, odlučio sam novi život potražiti u Puli gdje sam vrlo brzo dobio posao u bolnici. Ali, nakon dva mjeseca potrage, stan još nisam našao – priča Dejan Marić (28).

Kontaktirao je sve poznanike i prijatelje u nadi da će mu proslijediti kakvu korisnu informaciju, ali svi su ga upozorili da je izabrao najgori dio godine za najam stana jer, evo, ide ljeto s turistima.

– Listao sam oglase i dobijao oglase s društvenih mreža. Stanovi za dugoročan najam uglavnom se izdaju već pola sata do sat vremena nakon objave pa ako ne možete nazvati odmah, stan gubite – priča ovaj mladić.

(Blic)