Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KATASTROFALNE CIJENE U ISTRI Za dvosoban stan u Puli 650 evra mjesečno

Biznis
Autor:

Foto: Public Domain/Wikipedia

Pronaći podstanarski stan za dugoročan zakup u Puli koja se sve više okreće turizmu postaje gotovo nemoguća misija.

Poželite li pritom normalan, lijep stan ili imate dijete, istog ste trena na crnoj listi. Nepoželjni podstanari. O cijenama ne trebamo puno ni razgovarati – dok je nekada 300 evra mjesečno za podstanarski stan bio plafon, danas je to cijena obične garsonijere, piše Glas Istre.

Za dvosoban stan od 60-ak kvadrata traži se više od 500 evra, a cijene idu do apsurda pa se tako stanovi oglašavaju i za više od 5.000 kuna mjesečne najamnine. I iznajme se!

– U Umagu živim s roditeljima gdje sam donedavno radio u hitnoj medicinskoj službi. Zbog male sredine koja ne nudi mnogo sadržaja mladima i odakle su se odselili gotovo svi moji prijatelji, odlučio sam novi život potražiti u Puli gdje sam vrlo brzo dobio posao u bolnici. Ali, nakon dva mjeseca potrage, stan još nisam našao – priča Dejan Marić (28).

Kontaktirao je sve poznanike i prijatelje u nadi da će mu proslijediti kakvu korisnu informaciju, ali svi su ga upozorili da je izabrao najgori dio godine za najam stana jer, evo, ide ljeto s turistima.

– Listao sam oglase i dobijao oglase s društvenih mreža. Stanovi za dugoročan najam uglavnom se izdaju već pola sata do sat vremena nakon objave pa ako ne možete nazvati odmah, stan gubite – priča ovaj mladić.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO