Politika

KFOR UMJESTO BODLJIKAVE ŽICE Okupljeni Srbi u Leposaviću ne odustaju od zahtjeva, sjede ispred zgrade opštine

U Leposaviću je jutro mirno, a Srbi su se kao i proteklih dana okupili ispred zgrade opštine da izraze svoj protest zbog nelegalnih gradonačelnika u opštinama na sjeveru i prisustva specijalaca Kosovske policije.

KFOR UMJESTO BODLJIKAVE ŽICE Okupljeni Srbi u Leposaviću ne odustaju od zahtjeva, sjede ispred zgrade opštine
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jedna grupa ljudi danonoćno motri na zgradu opštine gdje se već više od dvije nedjelje nalazi novoizabranih gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, javlja reporter Kosovo onlajna.

U krugu oko zgrade raspoređeni su vojnici italijanskog KFOR koji sada čine obruč umjesto bodljikave žice, a iza opštine su i dva oklopna vozila specijalnih jedinica policije koja stoje parkirana do mjesta gdje se takođe može ući i izaći iz opštinske zgrade i gdje je još uvijek djelimično ograđeno bodljikavom žicom.

Pročitajte još

Mještani najsjevernije opštine Leposavić ne odustaju od svojih zahtjeva iskazujući to mirnim protestima i performansima, sportskim aktivnostima, tradicionalnom igrom i pjesmom koje su proteklih dana izvodili na mjestu gdje su stacionirani vojnici KFOR, a od kojih ih je proteklih dana dijelila bodljikava žica.

Sada ih dijeli samo metalna ograda okićena srpskim zastavama.

Okupljeni zahtijevaju da kosovski specijalci napuste opštinske prostorije, da novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti nasilno uzurpiranu zgradu koju nije napuštao 14 dana , kao i da budu oslobođeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni 29. maja prije početka sukoba mještana Zvečana i Kfora, piše Kosovo online.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije