Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KO POKLANJA, A KO NUDI KREDITE Višković pozvao na solidarnost i obećao stimulacije za medicinare

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Samo nas solidarnost može spasiti, a prije svega je potrebno da zaposleni u javnom sektoru budu solidarni sa ljudima iz privrede, odnosno realnog sektora – rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković za RTRS i dodao da vjeruje da će ljudi u Srpskoj biti solidarni, jer su to pokazali i tokom poplava 2014. godine.

Višković je posebno istakao doprinos zdravstvenih radnika u borbi protiv epidemije korona virusa, te obećao stimulacije za one među njima, koji su u ovoj situaciji podnijeli najveći teret.

Višković je istakao da u doba korone mnogi nude pomoć, ali u obliku kredita, ali da spisak donatora, koji pomažu Srpskoj, nije pretjerano dug.

– Značajnu donaciju upitila nam je Srbija, od koje smo dobili respiatore, zaštitna odijela i drugu vrijednu opremu. Takođe moram istaći da nam je UNDP donirao 5.000 testova za korona virus, ali ne smijemo zaboraviti ni donacije domaćih privrednika – rekao je Višković.

Kad su u pitanju krediti i drugi instrumneti zaduživanja, on je rekao da je ovakvoj situaciji to neizbježno.

– Čak i MMF, koji je inače protiv zaduživanja, preporučio je državama kredite. Jednostavno, bez toga neće moći – rekao je Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO