Hronika

KOMŠIJA (58) ŠUTIRAO DIJETE "Branio" unuka, pa nasrnuo na dječaka (11)

Protiv S. A. (58) iz Prokuplja policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je tukao dječaka (11) na ulici, nakon što se on posvađao s njegovim unukom.

KOMŠIJA (58) ŠUTIRAO DIJETE "Branio" unuka, pa nasrnuo na dječaka (11)
Foto: B. Vučković/RAS Srbija

Kako saznajemo, S. A. sumnjiči se za nasilničko ponašanje, a A. K., majka pretučenog maloljetnika, kaže za Kurir da je njen sin prekjuče, kao i svakog dana, bio na ulici, gde se igrao sa ostalom djecom.

Tada ga je jedan drugar opsovao, a moj sin ga je potom pljunuo. Taj dječak je odmah otrčao kući i njegov deda, inače naš komšija, izašao je napolje i napao moje dijete – priča revoltirana A. K. Kako kaže, S. A. najpre je šutnuo njenog sina u nogu, piše Kurir.

– Dijete je palo, a deda nije tu stao, već ga je još jednom šutnuo u leđa, pljuvao ga je i psovao. Bilo je još ljudi na ulici, a jedna komšinica je reagovala i odbranila mog sina – priča majka i nastavlja: – S. A. je počeo i na nju da viče. Komšije su me onda pozvale, ja sam u bila u kući, a prvo sam pomislila da se djeca međusobno svađaju.

A.K. kaže da je bila neprijatno iznenađena kad je shvatila da je komšija S. A. tukao njenog sina, te je otišla kod njega da pita o čemu se radi.

– Stajala sam na kapiji kad je počeo da viče na mene, da se svađa. Dječakovi roditelji, to jest sin S. A. bio je korektan, ali sa S. A. nije moglo da se razgovara, pa sam pozvala policiju. Bila je i Hitna pomoć – prepričava sagovornica-

Majka napadnutog dječaka dodaje da je njenom djetetu ugroženo zdravlje.

– Ja sam samohrana majka troje djece. Mučim se i radim kako bih ih izvela na pravi put. Djeca su djeca, znaju i da se posvađaju i da se potuku, ali odrasli moraju da znaju da to civilizovano riješe, a ne da na ovaj način postupamo kako je postupio S. A. – naglasila je A. K.