Regioni

KONAČNO ZAGRLILA SINA Mlada majka koja je imala koronu, mjesec nakon porođaja, puštena kući

Sreća porodice Mustafić iz Kopica kod Maglaja ovih dana teško se može riječima opisati.

KONAČNO ZAGRLILA SINA Mlada majka koja je imala koronu, mjesec nakon porođaja, puštena kući
Foto: Shutterstock

Nakon više od mjesec Emina Mustafić (24) prvi put je u naručje uzela svog sina Imrana. Emina, kojoj je pred kraj trudnoće otkriveno da je pozitivna na koron virus, zahvaljujući timu ljekara Kantonalne bolnice Zenica koji su predvodili dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović, carskim rezom na svijet je donijela zdravog dječaka.

Prvi slučajevi

Imran je po rođenju imao nešto više od 3,5 kilograma i bio dug 50 centimetara. Na svu sreću, testiranje je pokazalo da je tek rođeni dječak negativan, pa je smješten na Pedijatriju. Emina je ostala na Ginekologiji, a njen muž Jasmin (32) u to vrijeme bio je u zeničkom izolatoriju. Tako razdvojeni, stalno su mislili jedno na drugo i na Imrana, koji je njihovo prvo dijete.

Posljednjih dana aprila, kada su otkriveni prvi slučajevi zaraze u firmi gdje rade, započelo je testiranje. Testirana je i Emina, kao i sve trudnice.

Kada sam saznala da sam pozitivna, bio je to šok za mene jer nisam imala nikakvih simptoma – prisjetila se Emina.

Nažalost, pokazalo se da korona virus ima i njen suprug.

– Bilo me strah kako će se sve završiti jer to je bio prvi slučaj u BiH da su ljekari porodili ženu pozitivnu na korona virus. Sve je prošlo dobro, a cijelom timu hvala na hrabrosti, profesionalnosti i ljudskosti. Najveće olakšanje nam je bilo kada smo saznali da je Imran negativan – istaknuo je Jasmin.

Teški dani

Emina je na odjelu ginekologije provela 31 dan, Imran je na Pedijatriji bio tri sedmice, a Jasmin je, nakon dvije sedmice boravka u izolatoriju, pušten kući.

– Svi su mi u bolnici govorili da sam heroina, a zapravo je Imran bio heroj – kaže nam Emina, a Jasmin dodaje da su teški dani iza njih i sada zajedno uživaju sa svojom bebom.

Mustafići su na kraju zahvalili ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice Zenica, radnim kolegama, porodici, rodbini i prijateljima na brizi koju su im pružili, piše Avaz.