Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KONAČNO ZAGRLILA SINA Mlada majka koja je imala koronu, mjesec nakon porođaja, puštena kući

Regioni
Autor:

Foto: Shutterstock

Sreća porodice Mustafić iz Kopica kod Maglaja ovih dana teško se može riječima opisati.

Nakon više od mjesec Emina Mustafić (24) prvi put je u naručje uzela svog sina Imrana. Emina, kojoj je pred kraj trudnoće otkriveno da je pozitivna na koron virus, zahvaljujući timu ljekara Kantonalne bolnice Zenica koji su predvodili dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović, carskim rezom na svijet je donijela zdravog dječaka.

Prvi slučajevi

Imran je po rođenju imao nešto više od 3,5 kilograma i bio dug 50 centimetara. Na svu sreću, testiranje je pokazalo da je tek rođeni dječak negativan, pa je smješten na Pedijatriju. Emina je ostala na Ginekologiji, a njen muž Jasmin (32) u to vrijeme bio je u zeničkom izolatoriju. Tako razdvojeni, stalno su mislili jedno na drugo i na Imrana, koji je njihovo prvo dijete.

Posljednjih dana aprila, kada su otkriveni prvi slučajevi zaraze u firmi gdje rade, započelo je testiranje. Testirana je i Emina, kao i sve trudnice.

– Kada sam saznala da sam pozitivna, bio je to šok za mene jer nisam imala nikakvih simptoma – prisjetila se Emina.

Nažalost, pokazalo se da korona virus ima i njen suprug.

– Bilo me strah kako će se sve završiti jer to je bio prvi slučaj u BiH da su ljekari porodili ženu pozitivnu na korona virus. Sve je prošlo dobro, a cijelom timu hvala na hrabrosti, profesionalnosti i ljudskosti. Najveće olakšanje nam je bilo kada smo saznali da je Imran negativan – istaknuo je Jasmin.

Teški dani

Emina je na odjelu ginekologije provela 31 dan, Imran je na Pedijatriji bio tri sedmice, a Jasmin je, nakon dvije sedmice boravka u izolatoriju, pušten kući.

– Svi su mi u bolnici govorili da sam heroina, a zapravo je Imran bio heroj – kaže nam Emina, a Jasmin dodaje da su teški dani iza njih i sada zajedno uživaju sa svojom bebom.

Mustafići su na kraju zahvalili ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice Zenica, radnim kolegama, porodici, rodbini i prijateljima na brizi koju su im pružili, piše Avaz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO