Banjaluka

Kondić još nije dobio odgovor "Gradonačelnik očigledno namjerno skriva broj zaposlenih i novoprimljenih radnika od očiju javnosti"

U javnosti se već duže vrijeme spekuliše da u Gradskoj upravi danas radi oko 1.000 zaposlenih, dok je po preuzimanju gradonačelničke pozicije od strane Draška Stanivukovića taj broj bio oko 800.

Nemanja Kondić o sukobu Đajića i Stanivukovića
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Postavlja se pitanje kakvo povećanje obima poslova je uzrokovalo toliko drastično povećanje zaposlenih (rast zaposlenih od oko 25 odsto. Napisao je ovo na Fejsbuku Nemanja Kondić, odbornik kluba „Narodni front Banjaluka zove“ u Skupštini grada Banjaluka.

Ističe da je kao odbornik u Skupštini grada postavio odborničko pitanje gradonačelniku u kojem je tražio da mu dostavi ukupan broj zaposlenih u Gradskoj upravi i to podijeljenih na kategorije: zaposleni na neodređeno vrijeme, zaposleni na određeno vrijeme, angažovani po ugovoru o djelu.

– Kao što sam i očekivao, nakon poslovničkog roka od 15 dana, odgovor nisam dobio.

Нема одговора на одборничко питање о броју запослених у граду Бања ЛукаУ јавности се већ дуже вријеме спекулише да у…

Posted by Nemanja Kondic on Saturday, July 29, 2023

Jedno od ključnih predizbornih obećanja gradonačelnika Draška Stanivukovića bilo je i transparentan rad Gradske uprave, te sam iz tog razloga postavio ovo odborničko pitanje kako bismo ostvarili tu transparentnost.

Prema poslovniku o radu Skupštine, postoji mogućnost za dodatnih 15 dana ukoliko je potrebno utvrditi više činjenica ili sačiniti složeniju analizu – piše on, ali ističe i kako pretpostavlja da odgovor na ovo pitanje neće dobiti ni nakon dodatnih 15 dana.

Pročitajte još

– Jasno je da je Gradonačelnik prešao preko svog ključnog obećanja o transparentnosti, ali ću ga i dalje na to podsjećati jer smo to zajedno obećali građanima u kampanji 2020. godine. Takođe, napominjem i da sajt Grada odavno nije ažuriran po pitanju zaposlenih i njihovih stručnih kvalifikacija. Gradonačelnik očigledno namjerno skriva broj zaposlenih i novoprimljenih radnika od očiju javnosti.

Ima još 15 dana da nas sve razuvjeri – poručio je Kondić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije