Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KONSOLIDOVANI REZULTATI MTELA Rast prihoda i dobiti u poslovnoj 2018. godini

Biznis
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Mtel Grupa je poslovnu 2018. godinu završila uz zabilježeni rast poslovnih prihoda i rast dobiti.

Uprkos poslovnom ambijentu koji je veoma zahtjevan, finansijski pokazatelji na nivou Mtel Grupe za poslovnu 2018. godinu pokazuju trend rasta.

Neto dobit u poslovnoj 2018. godini iznosi 60,9 miliona KM, uz rast poslovnog prihoda za 3,4 odsto. Ukupni poslovni prihodi iznose 452,1 milion KM i viši su u odnosu na prihode ostvarene u prethodnoj godini za 15,1 milion KM, uz ukupno realizovane investicije u iznosu 154,1 milion KM.

U 2018. godini Mtel je unaprijedio portfolio integrisanih i TV usluga, usluga mobilne telefonije, te interneta u cilju povećanja zadovoljstva korisnika, te korisničke baze koja na kraju 2018. godine iznosi više od 1,6 miliona korisnika.

– Godinu iza nas zaokružili smo rezultatom uvećanja neto dobiti za 4,6 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na prethodnu godinu, a novu godinu započinjemo bogatiji za iskustvo u dobrim poslovnim potezima kada su akvizicije u pitanju, povećanjem broja korisnika, pozitivnim finansijskim rezultatima, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga koje prate svjetske trendove, dobrom komunikacijom sa poslovnim partnerima, kao i sa zajednicom u kojoj poslujemo – ističu u kompaniji Mtel.

Usmjerenost Mtela na razvoj usluga koje diktira moderno doba, u 2018. godini je rezultirala uvećanjem korisničke baze integrisanih usluga za 11,8 odsto, a samim tim bilježi se i rast prihoda od integrisanih usluga za 13,1 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i iznose 61,6 miliona KM.

U segmentu mobilne telefonije 2018. godinu karakteriše stabilizacija korisničke baze pri čemu je broj korisnika veći za 2,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnom broju korisnika mobilne telefonije, najznačajniji rast zabilježen je u okviru postpaid korisničke baze koja je uvećana za 5,1 odsto, s očekivanom tendencijom rasta i u narednom periodu.

– Mtel je potpuno spreman za uvođenje LTE  mobilne mreže četvrte generacije, koja će osim bržeg prenosa podataka i multimedijalnih sadržaja, obezbijediti i razvoj novih, naprednijih servisa koji će biti na usluzi našim korisnicima širom BiH. U vremenu koje je pred nama, nastavićemo realizaciju već postavljenih ciljeva, paralelno praveći nove u skladu sa tržišnim zahtjevima – ističu u Mtelu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO