Hronika

KOVAČEVIĆ SE BRANI SA SLOBODE Sud odbio da odredi pritvor bivšem košarkašu osumnjičenom za NAPAD NA DJEVOJKU

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas predlog tužioca da odredi pritvor Miladinu Kovačeviću osumnjičenom za prijetnje djevojci T. T. (26) prije tri dana u centru Beograda, tako da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode.

KOVAČEVIĆ SE BRANI SA SLOBODE Sud odbio da odredi pritvor bivšem košarkašu osumnjičenom za NAPAD NA DJEVOJKU
FOTO: RAS SRBIJA

Sud mu je međutim odredio mjeru zabrane prilaska i komuniciranja sa T. T. i njenom rođakom, koja je bila svjedok incidenta – rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rješenje sudije za prethodni postupak tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda.

Kovačević je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u cjelosti negirao da je prijetio djevojci.

U svojoj odbrani je naveo da se vidio sa T. T, ali da joj te večeri nije prijetio niti joj je nanio povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponašala i šta se sve događalo, nije želio da odgovara na pitanja zamjenika tuzioca, navelo je tužilaštvo ranije u saopštenju.

Kovačević se tereti za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je djevojci prijetio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, rečeno je Tanjugu u petak u tužilaštvu.

Djevojka koja je prijavila njegovo ponašanje u petak je tužilaštvu dostavila “povrednu listu”, a tužilaštvo je najavilo da će naložiti vještačenje tih povreda.

Takođe, u daljem toku krivičnog postupka tužilaštvo namjerava da ispita i oštećenu djevojku, kao i njenu rođaku kod koje je pobjegla nakon svađe s Kovačevićem.

Tužilaštvo će pregledati video zapise i preduzeti i sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Nakon toga će donijeti konačnu odluku i obavijestiti javnost o daljem toku postupka, kaže se u saopštenju.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana ŠStajnhauera, a zbog čega je nakon bjekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.