Banjaluka

Kresojević odbacio optužbe o političkom lobiranju "Tu smo za sve NEDOUMICE OKO RAČUNA za komunalnu naknadu"

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da je Gradska uprava uvijek na raspolaganju sugrađanima, pa tako i u slučaju otklanjanja svih nedoumica u vezi  sa nedavno pristiglim računima za komunalnu naknadu.

bojan kresojevic gradski menadzer bl
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Istakao je da su građani, koji su imali upite na koji način osporiti stare dugove dobili mogućnost da dobiju odgovore na sva pitanja u razgovoru sa njim.

– U istim razgovorima građani su mogli potpisati pisani obrazac za prigovor zastare i podnijeti ga na licu mjesta Gradskoj upravi, čiji je izvorni prihod komunalna naknada. Na taj način je Gradska uprava, i u ovom slučaju, pokazala da je spremna staviti se na raspolaganje svojim građanima – rekao je Kresojević, demantujući navode SPS-a „da je pozivanje građana u kancelariju gradskog menadžera političko lobiranje za određene kandidate i partiju pod plaštom otpisa dugova“.

Pročitajte još

Kako je istakao neprihvatljivo je da pojedini politički subjekti u cilju političke zloupotrebe iznose neistine u vezi sa zakonitošću podnošenja prigovora zastare potraživanja po osnovu komunalne naknade.

Naime, kontradiktorno je što tvrde da je pismeni prigovor nadležnoj instituciji jedini ispravan put za otpis potraživanja, a zatim osporavaju isti taj put. Molim za javno izvinjenje u vezi sa optužbama za „ucjenu“, jer ću u suprotnom preduzeti pravne radnje u vezi sa iznesenim neistinama – zaključio je Kresojević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu