Banjaluka

"Ovaj problem mora biti riješen već danas" Nakon što su radnici "Akvane" ušli u Gradsku upravu oglasio se Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je "Akvana" uvijek bila u izazovu i da je "imala više direktora iz SNSD koji nisu uplaćivali poreze i doprinose".

Draško Stanivukovic
FOTO: S. ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

-To nije važno, važni su radnici “Akvane“- istakao je Stanivuković, nakon što su nezadovoljni radnici “Akvane” ušli u Gradsku upravu, jer Skupština grada nije podržala tačku kojom bi se riješio problem zaostalih isplata.

Dodao je da radnici skoro devet mjeseci nemaju zdravstveno osiguranje, a odbornici o tome ne raspravljaju.

Moramo tražiti vanrednu sjednicu. Nema drugog načina. Ovo nije politika, nego život i ovaj problem mora biti riješen već danas- naveo je on.

Stanivuković je upitao zašto se ne poštuju radnici “Akvane”, te ukazao da je budžet već raspodijeljen.

Ne možese odjednom 1,2 miliona KM dati za “Akvanu”. Došli smo u situaciju da molimo da se izvrši reprogram kako bismo ovo riješili – podsjetio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, on je za to da ljudi imaju zdravstveno osiguranje i da su problem godine odranije kada nije ništa uplaćivano.

Pročitajte još

Protestvovaćemo, jer se borimo za zdravstvenu zaštitu radnika– poručio je Stanivuković.

Odbornik Saša Lazić je naveo da je “Akvana” od vitalnog značaja za Banjaluku.

Obučavamo na hiljade banjalučkih mališana. Preduzeće ima dosta sudskih sporova i akumulirani dug – rekao je Lazić i zamolio Skupptinu grada da daju saglasnost kako bi ušli u realizaciju problema. Lazić je poručio te da radnici osam mjeseci nemaju zdravstveno osiguranje, piše Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu