Svijet

Krivična prijava protiv 6 osoba: "Investitor" akcije obijanja depoa kriminalna grupa iz Crne Gore

Vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije, Nikola Terzić kazao je da policija zna ko su osobe koje su kopale tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici i naveo da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest osoba, među kojima su i državljani Srbije.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ R. KOPRIVICA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Uprava policije zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podnijeti Uprava policije biće obuhvaćeno šest osoba – M.M. (53), J.D. (30), M.V. (32), V.E. (32), svi državljani Srbije, kao i dvije NN osobe – naveo je Terzić.

On je kazao i da je “investitor” akcije ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

– Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Krivična prijava koja će biti podnijeta je samo prvi korak – rekao je Terzić na Televiziji Vijesti.

On je kazao i da će ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ekskluzivne informacije.

Terzić je kazao da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahtijeva kompleksnu istragu, prenosi RTCG.

– Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubijeđen sam i siguran da će ovaj broj kako istraga bude odmicala, rasti – rekao je Terzić.

Istragom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada je osumnjičeno najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Policijski službenici su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, u srijedu su na tom mjestu pronađene rukavice, koje su kako vjeruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pročitajte još

Pretraga terena obavljenq je nedaleko od mjesta na kom je nedavno zaplijenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.            

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra.

Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni navodno boravili.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije