Svijet

Šta nedostaje iz depoa u Podgorici: Sudski savjet raspravljao o eventualnoj odgovornosti predsjednika te institucije

Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić kazao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da u pet tekućih predmeta nedostaje oružje. On je istakao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže ponovna vještačenja i dodao da popis depoa nije završen.

otkriven tunel koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici
FOTO: VLADA CRNE GORE/ANADOLIJA

Sudski savjet Crne Gore raspravljao je o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića.

Sjednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Crne Gore Marka Kovača, a tim povodom saslušanju je prisustvovao i Savić.

Govoreći o slučaju “Tunel”, Savić je kazao da su do sada utvrdili da u pet predmeta nedostaju dokazi, a nakon što je otkriven tunel u depou Višeg suda.

– Prema sadašnjem stanju stvari imamo pet tekućih predmeta u kojima nam nedostaje oružje. Mi trenutno radimo oko 450 predmeta, a u tih pet predmeta se može postaviti pitanje… Ja sam i ranije rekao da su tim predmeti već vještačeni, ali ne možemo isključiti mogućnost da stranke traže neko novo vještačenje – kazao je Savić.

Nije htio da kaže o kojim predmetima je riječ, ali kako dodaje, nije moguće reći da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

On je kazao da pregled depoa još nije završen.

Pročitajte još

– Za sada ne vidimo da još nešto nedostaje – kazao je Savić koji je dodao kako ne može isključiti da još nešto nedostaje.

Odgovoran je kaže samo za to što je tunel pronađen i za to što kokain nije tamo gdje su možda počinioci mislili da jeste.

– Čini mi se, da budem ciničan, da bi bilo najbolje da nismo ni pronašli taj tunel, sad bi bili mirni i ne bi pričali o mojoj ostavci – kazao je Savić.

Savić je ponovio da se puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, lap-top Dok Kvon, kao i kokain nalaze na drugom mjestu i da nisu i ni u jednom mjestu bili ugroženi niti kompromitovani, piše RTCG.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije