Politika

Krunić pred sjednicu Vijeća naroda "Uraditi sve da sramni zakon, kojim se kriminalizuje kleveta, ne stupi na snagu"

Smatram da je potrebno uraditi sve da sramni i anticivilizacijski zakon kojim se kriminalizuje kleveta i čime nas vladajući režim vraća vijekove unazad ne stupi na snagu.

Krunić pred sjednicu Vijeća naroda "Uraditi sve da sramni zakon, kojim se kriminalizuje kleveta, ne stupi na snagu"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je poručio Ljubiša Krunić, delegat PDP u Vijeću naroda Republike Srpske, pred sutrašnju sjednicu ovog doma na čijem dnevnom redu će biti i izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima se kriminalizuje kleveta.

Krunić ističe da je u Klubu Srba predlagao pokretanja vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim zakonom, ali da je preglasan.

Pročitajte još

– Kolege iz SDS i Liste za pravdu i red su, pored mene, bile za, ali je pet delegata koji dolaze iz redova vladajuće većine bilo protiv. Kriminalizacija klevete, gušenje javne riječi, udar na slobodu govora je protiv interesa svih naroda i svakog slobodnog čovjeka u Republici Srpskoj, a očigledno pogoduje samo onima koji su ga predložili i izglasali u Narodnoj skupštini – rekao je Krunić.

Istakao je da je ovim zakonom povrijeđeno više ljudskih prava i sloboda.

– Boriti se sutra na sjednici protiv usvajanja ovakvog zakona nije podrška nacionalnim interesima Bošnjaka, kako će sigurno režim pokušati da predstavi, to je borba za Republiku Srpsku i slobodu. Mi imamo svoj stav i od njega ne odstupamo – poručio je Krunić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije