Politika

“Kvazi-patriotska politika SNSD” Vučinić tvrdi da je Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH bio samo predstava za naivne

Još jednom se pokazalo da kvazi-patriotska politika SNSD ima samo za cilj da lijepo zvuči narodu, a realnost bude gotovo uvijek suprotna.

đorđe vučinić poslanik liste za pravdu i red
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

To je izjavio narodni poslanik i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Narodne skupštine Republike Srpske Đorđe Vučinić, komentarišući to što je Okružni sud u Banjaluci jučerašnjom presudom ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH, a ne Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji je usvojila NSRS.

Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, kako sam i upozoravao da će biti, nije ništa drugo nego jedna od predstava za one neupućene i naivne. Najgore od svega je što su i oni znali ishod kad su kreirali taj zakon i uputili ga u proceduru, ali naravno da nisu propustili priliku da još jednom obmanu narod – rekao je Vučinić za Nezavisne novine.

Pročitajte još

Istakao je da ga novonastala situacija ne iznenađuje.

Narodna skupština Republike Srpske je toliko degradirana, da ovo čak nije nešto što me iznenađuje, jer je neozbiljnost vladajuće koalicije uz jeftini populizam na nacionalnoj osnovi njihov simbol – naglasio je Vučinić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu