Hronika

Lalić o jezivim detaljima ubistva Milana Ljepoje: Kobno hvalisanje koštalo ga života na NAJSUROVIJI NAČIN

U Specijalnom sudu u Beogradu danas oko 14.30 nastavlja se suđenje ozloglašenom kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a dio svog jučerašnjeg iskaza, u kojem je objelodanio detalje likvidacije koje je počinio ovaj klan, dao je svjedok okrivljeni Srđan Lalić.

Srđan Lalić
FOTO: TV PINK, MUP RS ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Nakon pauze na suđenju Lalić je iznio detalje likvidacije Milana Ljepoje, bivšeg šefa bande “Pink Panter”.

– Pomenuo sam nalog Leon sa kojeg se Miljković dopisivao sa škaljarcima među kojima je bio i Vodka i od njega je tražio sredstva za rat. Banović je spojio Miljkovića sa nadimkom Zvonce, čovjekom koji ima dosta ljudi za operacije i već je učestvovao u Ukrajini za pokušaj atentata na Zvicera. Miljković se spaja sa nadimkom Zvonce i zaključujemo da je iz Niša.

Miljković mu obećava da će mu dati blindirano vozilo, da se čuva. Ljepoja je povjerovao, Miljković mu traži da slika ličnu kartu i on to čini da bi mu dao ovlašćenje na kolima – navodi Lalić na početku iskaza o ubistvu Ljepoje.

Pročitajte još

On dodaje da su podaci bili nasumični i šalje sliku ovlašćenja Ljepoji, te pokušava da ga namami. Prema riječima Lalića, zakazuje sastanak za 9. decembar 2020.

Veče prije tog su kola BMW odvezli u kuću u Ritopek i pripremali sve za otmicu.

– Na dan otmice, u prostoriji lijevo od garaže ima ostava, tu su bili skriveni Veljko, Marko, Janković i Draganić. Janković je držao hekler za slučaj da Ljepoja potegne oružje. Za pratnju su bili zaduženi Đurić i Hrvatin. Takođe je pomogao Miloš Budimir koji je imao koronu. Ljepoju je kod Laste pokupio Tešić pasatom koji mu je Miljković obezbijedio. To se desilo oko devet ujutru. U kući je bio usisivač koji smo upalili kako bi zamaskirali zvukove ukoliko dođe do problema – navodi u iskazu.

Tešić i Ljepoja su došli. Tešić je izašao iz vozila, otvorio je kapiju. Ušli su, izašli su, rukovali smo se po dogovoru, navodi. Ljepoja se okrenuo ka njemu, trebalo je da pogleda blindu.

– Tešić ga je otpozadi obuhvatio rukama, ja sam Ljepoju uhvatio za revere i džudom tehnikom čišćenja sam ih počistio obojicu. Tešić nije pustio Ljepoju. Tada su iz skrivene prostorije izletjeli i ostali. Veljko je nekoliko puta zgazio po licu, u predjelu vilice. Tako ga je onesposobio. Ja sam mu vezao ruke lisicama. Unijeli smo ga u prostoriju. Prilikom udaranja Ljepoje Veljko je povredio nogu i šepao je. Skinuli smo mu garderobu i ostao je u donjem vešu.

Nije bio tučen, shvatio je u kakvoj je situaciji. Oko mu je bilo zatvoreno. U garaži je bilo tragova krvi, a potom je tu nađen njegov DNK. Unijeli smo ga u skrivenu prostoriju, postavili u stolicu koja je bila tu. Vrlo brzo je dao šifru od Skaja. Uglavnom smo ga čuvali ja i Marko Budimir. Veljko i Marko su otišli gore da provjere njegov telefon. Ulazili su drugi ljudi, priznao je svoje učešće u pokušaja ubistva u Ukrajini objasnio je to finansijskim motivima – naveo je u iskazu Lalić te dodao:

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

– Rasvijetlio je još neke osobe koje su planirane za druge likvidacije. Nije bio tučen. Marko Budimir i ja smo razgovarali sa njim. U jednom momentu su ušli i drugi učesnici. Bio je tu i Hrvatin. Sa Draganićem sam skidao DNK sa heklera. Mislim da je bio tu i Janković. Čuli smo krkljanje i vidjeli smo kako Hrvatin i Belivuk dave Ljepoju. Čuli smo da to traje i mučio se. Vidio sam da mu je ruka slomljena i sugerisao sam da je humanije da to riješe drugačije. Stavili smo mu žicu oko vrata i zategli. Poplavio je i preminuo. Veljko je donio kadicu i velikim nožem mu prerezao vrat. Od tog momenta nije bio živ sa sigurnošću mogu da kažem, piše Blic.

Očistili smo prostoriju, Hrvatin i Veljko su se udaljili iz prostorije i ubrzo sam odvezao Marka Budimira, Miljkovića, Draganića do krivine kod rijeke i tu sam ih ostavio i oni su sišli dole do rijeke i prosuli ostatke.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije