Digitalna Srpska

„LANSIRAJ SVOJU IDEJU“ Pet najčešćih pitanja za m:tel App TAKMIČENJE

Sada je pravo vrijeme za dobre ideje, jer je otvoren konkurs za m:tel App takmičenje – „Lansiraj svoju ideju“.

„LANSIRAJ SVOJU IDEJU“ Pet najčešćih pitanja za m:tel App TAKMIČENJE
FOTO: M:TEL

Dobro poznati konkurs održava se već četiri godine zaredom u realizaciji kompanije m:tel, a namijenjen je srednjoškolcima iz cijele BiH.

Preostalo je još mjesec dana da osmislite zanimljivu, inovativnu i, prije svega, korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet i pošaljete prijavu za takmičenje.

Donosimo vam pet najčešćih pitanja koje se tiču takmičenja.

Šta je potrebno da uradim kako bih učestvovao na takmičenju?

Svoju ideju i tim prijavite slanjem popunjenog formulara na adresu app.takmicenje@mtel.ba do 20. novembra 2020. godine, a zatim izradite funkcionalnu verziju aplikacije do 25. januara 2021. godine i pošaljite je na istu adresu.

Da li mogu učestvovati ako moja škola nije navedena na spisku u Opštim uslovima?

Provjerite da li ste na spisku učenika srednjih škola navedenih u Opštim uslovima takmičenja, ali čak i ako niste, uz saglasnost nadležnog ministarstva, imate priliku prijaviti se do 20. novembra, te učestvovati u ovom izazovu.

Koji softver mogu da koristim?

Prema Opštim uslovima, potrebno je da se cjelokupan projekat aplikacije može otvoriti u Android Studio-u, Eclipse-u ili Visual studio-u tako da nema drugih ograničenja po pitanju korištenja softvera.

Da li mogu da učestvujem u dva tima?

Učesnici takmičenja mogu biti pojedinci ili timovi. Tim može da broji najviše tri člana, koji moraju biti učenici iste škole. Učenik  može istovremeno da učestvuje i samostalno i kao član samo jednog tima, ali s različitim aplikacijama.

Da li epidemiološke mjere mogu uticati na takmičenje?

Pobjednike prvog dijela takmičenja odrediće stručni žiri na osnovu pristiglih prijava putem interneta, a u drugoj polovini februara 2021. godine uslijediće i „Regionalni App izazov”, na kojem će, u skladu s epidemiološkim mjerama, učestvovati najbolji timovi iz sve tri države. Mi svakako pozivamo učesnike takmičenja da budu odgovorni, jer timovi mogu biti jednako efikasni i kada su takmičari povezani online.

Neka vas vaše ideje i rješenja odvedu na mjesto državnog šampiona i do vrijednih nagrada. I još dalje, do pobjednika regionalnog takmičenja.

Za dodatna pitanja kontaktrajte nas putem mejla app.takmicenje@mtel.ba a za više informacija o takmičenju posjetite www.mtel.ba.

A.E.