Digitalna Srpska

“Lansiraj svoju ideju!” Otvoren konkurs za 7. ciklus m:tel App takmičenja

Kompanija m:tel već sedmu godinu zaredom poziva srednjoškolce u BiH da pokažu svoje znanje u oblasti programiranja, ali i talenat za dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima.

“Lansiraj svoju ideju!” Otvoren konkurs za 7. ciklus m:tel App takmičenja
FOTO: M:TEL

Već dobro poznati moto najvećeg takmičenja u izradi aplikacija za mobilne uređaje, namijenjen srednjoškolcima iz BiH, glasi “Lansiraj svoju ideju”.

Pravila takmičenja su ista kao i prethodnih godina. Potrebno je da pojedinci ili timovi, koji mogu brojati do tri člana iz iste škole, osmisle ideju i naprave jedinstvenu aplikaciju za mobilne uređaje Android i/ili iOS, te je pošalju na adresu kompanije m:tel.

Kako je kompanija m:tel dio grupacije koja posluje regionalno, ovo takmičenje takođe ima regionalni karakter, budući da je ono u isto vrijeme otvoreno i u Srbiji i Crnoj Gori.

Naime, najbolji autori aplikacija iz BiH, koji tu titulu osvoje na državnom takmičenju, takmiče se i na regionalnom nivou u Regionalnom App izazovu, koji organizuju Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, i u kome učestvuju učenici iz sve tri navedene zemlje.

Faze takmičenja:

1. Do 27. novembra 2023. godine – razrada ideje za aplikaciju i slanje formulara za prijavljivanje u kojem se ona opisuje.

2. Do 29. januara 2024. godine – izrada aplikacije i dostava gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis, putem adrese app.takmicenje@mtel.ba.

3. Stručni žiri bira do pet najboljih aplikacija koje su pristigle na takmičenje.

4. Objava rezultata takmičenja na državnom nivou – pet najboljih aplikacija koje ulaze u sljedeću fazu takmičenja.

5. Regionalni app izazov u Beogradu, na kojem će učestvovati najbolji timovi iz sve tri države!

Najbolje timove i njihove mentore očekuju vrijedne nagrade, kako na državnom nivou, tako i na regionalnom takmičenju!

Detaljne informacije o konkursu i formular za prijavu možete pronaći na sajtu www.mtel.ba.

Ostale informacije o fazama takmičenja i slanju gotovih aplikacija, mogu da se dobiju i putem mejl adrese app.takmicenje@mtel.ba.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije