Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Lijepa glumica otvoreno u majčinstvu: „Privilegija je biti mama, ali je veoma TEŠKO ODGOJITI DIJETE“

Zabava
Autor:

Foto: Niel Hall/EPA

Glumica Kjara Najtli postala je majka prije tri godine, a sada je otvoreno progovorila o majčinstvu ističući kako je jako teško biti majka i odgojiti dijete.

Pupularna britanska glumica igra glavnu ulogu u filmu Kolet koji je snimljen po istinitoj priči o Francuskinji Sidoni-Gabrijel Kolet koja je napisala roman koji postaje bestseler.

– Živimo u svijetu u kojem dominiraju muškarci i osjećam da imam odgovornost pomoći u stvaranju svijeta u kojem će žene i muškarci biti jednaki – rekla je Najtli.

Tim povodom ova 33-godišnja glumica govorila je i o iskustvu majčinstva ističući da je privilegija biti majka, ali da nije lako odgojiti dijete.

– Mislim da se žene ne poštuju dovoljno zbog mentalnog i fizičkog maratona kroz koji prolaze kada postanu majke. Dolazim iz zemlje u kojoj su majke prilično privlegovane. Imam podršku sistema, gradim karijeru i mogu da priuštim čuvanje djeteta, a ipak mi je teško. Uredu je to reći, uredu je priznati da se majke svakodnevno bore s nedostatkom sna, hormonalnim promjenama i raznim drugim problemima – rekla je Najtli.

(Klix.ba)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO