Digitalna Srpska

LIJEPA VIJEST ZA ĐAKE U 12 osnovnih škola u Srpskoj digitalizacija udžbenika Geografije

U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadržaja udžbenika Geografija za šesti razred autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

LIJEPA VIJEST ZA ĐAKE U 12 osnovnih škola u Srpskoj digitalizacija udžbenika Geografije
FOTO: DIGITALSERBIA/ARHIVA

U Ministarstvu su istakli da su u okviru projekta kreirani digitalni sadržaji i implementirana platforma za pristup digitalnim sadržajima.

Pročitajte još

Digitalne sadržaje iz Geografije izučavaće učenici šestog razreda u osnovnim školama “Aleksa Šantić” Banjaluka, “Petar Kočić” Mrkonjić Grad, “Vuk Karadžić” Teslić, “Petar Kočić” Nova Topola kod Gradiške, “Branko Ćopić” Prnjavor, “Dositej Obradović” Prijedor, “Sveti Sava” Foča, “Jovan Dučić” Istočna Ilidža, “Jovan Jovanović Zmaj” Trebinje, “Petar Petrović Njegoš” Istočno Sarajevo, “Sveti Sava” Bijeljina i “Vuk Karadžić” Zvornik.

U resornom ministarstvu su naveli da će svi nastavnici Geografije iz ovih škola do kraja avgusta proći obuku za pristup i upotrebu digitalnih sadržaja u nastavi i dijeljenje sadržaja sa učenicima.

Obuku će realizovati stručnjaci iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva – pojasnili su u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva navode da su osnovne prednosti digitalnog udžbenika njegova interaktivnost i multimedijalnost, čime daju značajnu podršku procesu razumijevanja gradiva jer povećavaju očiglednost, preciznost, konkretnost i jasnost sadržaja koji je prezentovan u udžbenicima.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon završetka pilot-projekta i analize svih aspekata upotrebe digitalnih sadržaja u nastavi, planira digitalizaciju sadržaja za veći broj predmeta u osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

Ovaj pilot-projekat biće realizovan zahvaljujući saradnji Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije