Regioni

LIJEPA VIJEST ZA RADNIKE U ovoj opštini u BiH izglasana NERADNA nedjelja

Nedjelja će za prodavnice, internet klubove i kladionice u Kiseljaku biti neradna.

LIJEPA VIJEST ZA RADNIKE U ovoj opštini u BiH izglasana NERADNA nedjelja
FOTO:DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Odluku o radnom vremenu prodajnih objekata, ugostiteljskih objekata, obrta i srodnih djelatnosti na području opštine Kiseljak, većinom glasova, 16 od ukupno 23 odbornika, izglasao je Opštinski odbor na svojoj posljednjoj sjednici.

Uz odluku o neradnoj nedjelji, usvojen je i amandman Kluba odbornika SDA kojim je, osim dežurne apoteke nedjeljom, sa skraćenim radnim vremenom, omogućen rad benzinskim pumpama, pekarama i mesarama.

Benzinske pumpe u Kiseljaku nedjeljom će raditi do 16 sati, pekare do 14, a mesare do 12 sati.

Odluka o neradnoj nedjelji dobila je podršku Kluba odbornika HDZ BiH, njih 11, te većine iz Kluba odbornika SDA. Izuzetak je bio Izudin Dahija, a jedna od odbornica ovog Kluba, koji ima sedam odbornika, nije bila na sjednici, piše Večernji list BiH.

Protiv odluke bili su odbornici opozicionih stranaka, dva odbornika SDP i DF bila su protiv, a dvojica odbornika HSP BiH tradicionalno suzdržana. Obrazloženje onih koji su bili protiv jeste da vrijeme nije pogodno za dodatno ograničavanje rada.

Ipak, uz podršku većine u Opštinskom odboru, Kiseljak se pridružio sad već brojnim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini koje su od početka pandemije korona virusa donijele odluku o neradnoj nedjelji.