Društvo

LIJEPE BANJALUČANKE PROMOVISALE SVOJ KALENDAR Evo šta su otkrile i sa kakvom porukom (FOTO)

Poruka “Žena koja ima svoj novac ima odluke u svojim rukama”, a na fotografijama lisice, čipkana crna haljina i šarmantni djevojački osmijeh…

LIJEPE BANJALUČANKE PROMOVISALE SVOJ KALENDAR Evo šta su otkrile i sa kakvom porukom (FOTO)
FOTO PRIVATNA ARHIVA

Ovo su neki  od upečatljivih detalja na kalendaru za 2019. godinu, koji su sinoć promovisale lijepe Banjalučanke, članice Udruženja “Nika”. Nika je boginja pobjede, a udruženje ovog imena okuplja žene sa invaliditetom, koje su odlučile da na drugačiji način progovore o sebi i svijetu u kojem žive.

Foto Privatna arhiva
Foto Privatna arhiva

O tome svjedoči i činjenica da su svoj kalendar, na kojem su upravo one bile i fotomodeli, promovisale u kafani, na opuštenom druženju bez pretjeranih formalnosti.

Promoterke kalendara Biljana Nedić i Zvjezdana Smiljanić poručile su da će ovaj kalendar poslati u Narodnu skupštinu RS, Vladu RS, ministarstva, sudove, tužilaštva, redakcije medija…

– Zvaničnike i novinare ćemo zamoliti da naš kalendar stave na vidno mesto u svojim kabinetima i redakcijama, kako bi im poslužio kao inspiracija za donošenje pravednih odluka i kreiranje reportaža, koje će podstaći ljude da na drugačiji način razmišljaju o ženama sa invaliditetom – poručile su one i pozvale žene, ministarke i poslanice, da budu njihove saveznice.

Fotografkinja Tea Jagodić, autorka kalendara, rekla je da joj je čast što je dio ovog kreativnog projekta u kojem je imala potpunu stgvaralačku slobodu.

– Rad sa ovim ženama i djevojkama bio je inspirativan, tako da smo za kratko vrijeme kreirale fenomenalan kalendar sa jakim porukama – rekla je Tea.

A poruke su pun pogodak:

  • Prihvatam sebe onakvu kakva jesam i zahtijevam da me takvu prihvate;
  • Žena koja ima svoj novac ima odluke u svojim rukama;
  • U gradu ili na selu, važno je da sam u centru dešavanja;
  • Ljepota jeste u očima zaljubljenog posmatrača;
  • Podrži me na način koji meni treba;
  • To što trebam pomoć ne znači da treba ta trpim nasilje.
Foto Privatna arhiva
Foto Privatna arhiva

“Nike” su se na podršci zahvalile Fondaciji za osnaživanje žena BiH, koncept baru “Bajka”, Štampariji “Grafix” i Frizersko kozmetičarskom salonu “Bjuti boks”. Jedino ih novinari nisu podržali, jer se samo novinarka Srpskainfo pojavila na promociji.

Šteta, nemaju pojma šta su propustili.