Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEPE BANJALUČANKE PROMOVISALE SVOJ KALENDAR Evo šta su otkrile i sa kakvom porukom (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto Privatna arhiva

Poruka “Žena koja ima svoj novac ima odluke u svojim rukama”, a na fotografijama lisice, čipkana crna haljina i šarmantni djevojački osmijeh…

Ovo su neki  od upečatljivih detalja na kalendaru za 2019. godinu, koji su sinoć promovisale lijepe Banjalučanke, članice Udruženja “Nika”. Nika je boginja pobjede, a udruženje ovog imena okuplja žene sa invaliditetom, koje su odlučile da na drugačiji način progovore o sebi i svijetu u kojem žive.

Foto Privatna arhiva

O tome svjedoči i činjenica da su svoj kalendar, na kojem su upravo one bile i fotomodeli, promovisale – u kafani, na opuštenom druženju bez pretjeranih formalnosti.

Promoterke kalendara Biljana Nedić i Zvjezdana Smiljanić poručile su da će ovaj kalendar poslati u Narodnu skupštinu RS, Vladu RS, ministarstva, sudove, tužilaštva, redakcije medija…

– Zvaničnike i novinare ćemo zamoliti da naš kalendar stave na vidno mesto u svojim kabinetima i redakcijama, kako bi im poslužio kao inspiracija za donošenje pravednih odluka i kreiranje reportaža, koje će podstaći ljude da na drugačiji način razmišljaju o ženama sa invaliditetom – poručile su one i pozvale žene, ministarke i poslanice, da budu njihove saveznice.

Fotografkinja Tea Jagodić, autorka kalendara, rekla je da joj je čast što je dio ovog kreativnog projekta u kojem je imala potpunu stgvaralačku slobodu.

– Rad sa ovim ženama i djevojkama bio je inspirativan, tako da smo za kratko vrijeme kreirale fenomenalan kalendar sa jakim porukama – rekla je Tea.

A poruke su pun pogodak:

  • Prihvatam sebe onakvu kakva jesam i zahtijevam da me takvu prihvate;
  • Žena koja ima svoj novac ima odluke u svojim rukama;
  • U gradu ili na selu, važno je da sam u centru dešavanja;
  • Ljepota jeste u očima zaljubljenog posmatrača;
  • Podrži me na način koji meni treba;
  • To što trebam pomoć ne znači da treba ta trpim nasilje.

Foto Privatna arhiva

“Nike” su se na podršci zahvalile Fondaciji za osnaživanje žena BiH, koncept baru “Bajka”, Štampariji “Grafix” i Frizersko kozmetičarskom salonu “Bjuti boks”. Jedino ih novinari nisu podržali, jer se samo novinarka Srpskainfo pojavila na promociji.

Šteta, nemaju pojma šta su propustili.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO