Društvo

OČEKUJU SVE VIŠE OVAKVIH SLUČAJEVA Porodila se još jedna trudnica koja je POBJEDILA KORONU

Još jedna trudnica iz Vranja koja je imala korona virus i uspjela da ga pobijedi, porodila se u srijedu oko podneva u ovdašnjem porodilištu.

OČEKUJU SVE VIŠE OVAKVIH SLUČAJEVA Porodila se još jedna trudnica koja je POBJEDILA KORONU
FOTO: MARKO ĐOKOVIĆ/RAS SRBIJA

Milena Jovičić rodila je zdravog dječaka, teškog četiri kilograma i to prirodnim putem. Njoj je ovo drugi porođaj, prenosi Telegraf.

Njen suprug je pre dva mjeseca bio pozitivan na korona virus, a ubrzo je virus potvrđen i kod nje.

Nekoliko dana prije porođaja, test je pokazao da je Milena negativna na koronu.

Gordana Đorđević, načelnica odjeljenja ginekologije u vranjskoj bolnici, kaže da će ovakvih slučajeva biti sve više, jer se na Svetog Iliju porodila još jedna Vranjanka koja je pobijedila koronu u trudnoći.

“Imamo puno takvih trudnica iz Preševa i Bujanovca”

– Ono što mogu da kažem da je sva prilika da ćemo tek imati takve slučajeve, odnosno trudnice i porodilje koje su se izborile sa kovidom. Imamo dosta takvih trudnica naročito iz Preševa i Bujanovca, koje su se izborile sa virusom ili su zaražene. Imamo veliki problem jer je dosta takvih slučajeva koji nam pristižu – ukazuje Đorđevićeva.

Dva porođaja sa srećnim ishodom kod trudnica koje su imale koronu, obradovao je ne samo zaposlene u vranjskom porodilištu, već i cijeli grad, jer ovako dobra vijest se čekala, s obzirom da je prošle nedjelje u Nišu preminula porodilja iz Vranja, koja je imala koronu. Njena beba je za sada stabilno, a rođena je carskim rezom u sedmom mjesecu trudnoće.

Dvije porodilje iz Vranja koje su pobedile koronu i rodile djevojčicu i dječaka, za sada su dobro, kao i njihove bebe. Prema proceduri, one su u izolacionom bloku kovid porodilišta.