Društvo

MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST Vozači, ne brzajte i posebnu pažnju obratite na OVIM DIONICAMA

Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle, saopštenje BIHAMK.

MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST Vozači, ne brzajte i posebnu pažnju obratite na OVIM DIONICAMA
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Izdvajaju puteve u dolinama rijeka Bosne, Save, Spreče, Vrbasa i Lašve. Skreće se pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Igman i Gaj, na autoputu A-1, večeras od 20 časova  do sutra do 6 sati za saobraćaj će biti zatvorena poddionica Lepenica-Sarajevo zapad.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 kilometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 4.30. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

(Avaz)