Svijet

"Majku nisu stigli ni da kontaktiraju" Tužilac iznio najnovije informacije o ubistvu Vanje Gorčevske, evo šta je rekao o ULOZI OCA U ZLOČINU

Tužilac Gavrilo Bubevski istakao je da počiniocima stravičnog ubistva u Makedoniji, koji su usmrtili djevojčicu Vanju Gorčevsku (Đorčevsku) (14) i frizera Pančea Ž. (74), u Velesu slijedi od 10 godina do doživotne robije.

Vanja Gorčevska
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/CO,BO

Govoreći za medije, Bubevski je istakao da su posljednje informacije da je počiniocima određen pritvor od 48 sati, i da se sada očekuje zvaničnu i krivičnu prijavu, gdje će biti više materijalnih dokaza.

– Posljednje informacije su da je određen pritvor uhapšenima od 48h i ocu ubijene Vanje Gorčevske. Nemam više šta reći od onoga što sam već rekao. Troje je priznalo krivicu u vezi ovog djelanja, a četvrti, za koga imamo dokaze da je umiješan, nije ništa priznao. Međunarodna potjernica za ubicom je aktivna i čekamo da se to realizuje – kaže Bubevski.

Pročitajte još

Navodi da je ubistvo Vanje Gorčevske izvedena zbog koristoljublja, kako bi uzeli novac od majke.

– Detalji uloge oca su i dalje isti. Oni su rekli da je njihov saučesnik onaj koji je u bjekstvu. On je dao sve informacije o kretanju djevojčice, kada će biti sama itd. Otmica djevojčice vezana je za koristoljublje, to su isto osumnjičeni rekli – oteli su dijete da bi uzeli novac od majke. Poslije je nastalo ubistvo, koje je potreslo cijelu naciju – kaže tužilac Bubevski.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT

Majku nisu kontaktirali, iako su htjeli da je ucijene za novac

Kako kaže, koliko je za sada poznato, iako je djevojčica navodno kidnapovana zbog koristoljublja, otmičari nisu stigli ni da kontaktiraju majku kako bi pokušali da joj iskamče novac, piše Blic.

Danas očekujemo prvu krivičnu prijavu, očekujem da vidim šta će se poklopiti da bismo imali cijelu priču. Mislim da će se prijava samo poklopiti sa pričom osumnjičenih – kaže tužilac.

FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK
FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK

Kako je naveo, prvo je likvidiran muškarac, frizer Panče Ž, a jedino što spaja ova dva slučaja su izvršioci i automobil ubijenog frizera.

– Ubijeni muškarac odabran je prema tome što je bio dužan jednom od izvršilaca. Obdukcija je rađena juče, za sada nema podataka na koji je način tačno likvidiran. Znamo samo da je pucano u njega. jedina veza sa ubistvom djevojčice je vozilo i počinioci – kaže tužilac Bubevski.

Majka Vanje Gorčevske
FOTO: DRUSTVENE MREZE/SCREENSHOT

Navodi da je od 10 godina do doživotne robije kazna koju bi mogli da dobiju izvršioci zločina.

– Nikada do sada nije zabilježen ovakav slučaj, ali to ovom slučaju daje na težini – kaže Bubevski za Novu.

Oteta i ubijena poslije dva sata

Podsjetimo, tijelo četrnaestogodišnje djevojčice, Vanja Gorčevske, pronađeno je u nedelju, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umiješano je pet osoba. Vanja je nestala 27. novembra ispred svoje zgrade, a ubijena je istog dana oko 10 časova, na svega 40 minuta od porodičnog doma.

Njen otac je priveden, iako je negirao krivicu. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo nalazi se u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu