Svijet

(FOTO) Gdje se krije čovjek iz pakla: Osumnjičenom za otmicu i brutalno ubistvo Vanje (14) određen PRITVOR U ODSUSTVU

Ljupčo Palevski Palčo, prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske), biće pritvoren odmah po hapšenju, odlučio je Osnovni krivični sud u Skoplju na predlog Tužilaštva RSM.

(FOTO) Gdje se krije čovjek iz pakla: Osumnjičenom za otmicu i brutalno ubistvo Vanje (14) određen PRITVOR U ODSUSTVU
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donijelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča i podnijelo prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Za osumnjičenog koji je u bjekstvu, po hitnom postupku, izdata je naredba za sprovođenje istrage za krivična djela otmicu i ubistvo u skladu sa članovima Krivičnog zakonika. Javni tužilac podnio je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom. Sud je prihvatio prijedlog i donio rješenje kojim će se mjera pritvora početi sa primjenom odmah po otkrivanju i hapšenju, saopšteno je iz Tužilaštvo.

FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK
FOTO: MUP REPUBLIKA SJEVERNA MAKEDONIJA/MRV.GOV.MK

Pročitajte još

Za Palevskim je u međuvremenu raspisana međunarodna potjernica, koja je objavljena na sajtu makedonskog MUP.

Informaciju da se Palevski nalazi u Bugarskoj, saopštili su juče na konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova RSM Oliver Spasovski i javni tužilac Gavrilo Bubevski, piše Blic.

Bugarsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je sinoć da trenutno nema informacija da se osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske nalazi na njihovoj teritoriji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije