Hronika

MANIJAKU ODREĐEN PRITVOR Popio „afričku šljivu“, pa pokušao da SILUJE KOMŠINICU

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor S.V. (49) iz Niške Banje koji je uhapšen zbog sumnje da je 23.marta pokušao da siluje šezdesetpetogodišnju komšinicu u njenoj kući u ovom mjestu kod Niša.

MANIJAKU ODREĐEN PRITVOR Popio „afričku šljivu“, pa pokušao da SILUJE KOMŠINICU
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

On je prvo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Nišu koje je predložilo pređivanje pritvora.

-Pritvor je određen po tri osnova. Zbog mogućnosti uticanja na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo kao i zbog načina izvršenja krivičnog djela koji je takvo da je dovelo do uznemirenja javnosti, kažu u Višem sudu u Nišu.

S.V. je nedavno komšinici dosađivao ljubavnim SMS porukama, ali ga je ona prijavila pa je upozoren da je više ne uznemirava, piše Blic.

Ali, on se 23.marta pojavio na njenim vratima a prethodno je popio preparat za potenciju „afrička šljiva“. Kada je ona vidjela o kome se radi i pokušala da zalupi vrata, S.V. je odgurnuo, upao u stan i nakon toga nasrnuo na nju.

Napadnuta žena je uspjela da pošalje SMS poruku drugarici da je neko siluje, pa je njena prijateljica alarmirala policiju koja se srećom nalazila u blizini.

Vidjevši patrolu policije napadač se onesvijestio, a po dolasku Hitne pomoći utvrđeno je da ima temperatuiru pa je čak vođen i na preventivni pregled na Infektivnu kliniku zbog sumnje da ima korona virus.