Hronika

MLADIĆ POGINUO PRI PADU SA TRAKTORA "Mnogo loših stvari je zadesilo tu porodicu"

Stefan M. (19) iz Pranjana kod Gornjeg Milanovca, poginuo je preksinoć prilikom pada sa traktora u ataru čačanskog sela Miokovci.

MLADIĆ POGINUO PRI PADU SA TRAKTORA "Mnogo loših stvari je zadesilo tu porodicu"
FOTO: D.K./RAS SRBIJA

Nesrećni mladić je bio na traktoru kojim je upravljao V. A. (39) iz Gornje Gorevnice. Sa njima je još bio i P. G. (39), takođe iz Gornje Gorevnice, inače Stefanov brat od tetke.

Oni su svi zajedno otišli u šumu da izvlače drva, međutim, na jednoj litici u šumi, traktor je počeo prvo da klizi, a zatim se survao i 19-godišnji Stefan je pao sa poljoprivredne mašine i povrijedio se.

Traktrorista i P. G. su pozvali Hitnu pomoć, ali je prema nezvaničnim saznanjima, njihova ekipa mogla samo da konstatuje smrt mladića. O nesreći je obavještena i policija.

Kako saznaje Blic, ustanovljeno je da traktorista ima dozvolu, a po nalogu dežurnog tužioca protiv njega će u redovnom postupku biti podnijeta krivična prijava za teško djelo protiv opšte bezbjednosti.

Stradali mladić je živio za ocem, starijom sestrom i mlađim bratom u Pranjanima, ali je često odlazio kod tetke, očeve sestre, u Gornju Gorevnicu.

Tragedija, ne znamo šta da kažemo. Od rođenja mu sudbina nije bila naklonjena. Roditelji su mu se razveli, a djeca su ostala kod oca. Majka je otišla u Gornji Milanovac, pa je radila i u Njemačkoj. Stefan nije baš učio neke škole, ali je bio vrijedan. Često je bio kod tetke u Gornjoj Gorevnici, tamo je išao i Stefanov mlađi brat, a prije nekoliko godina je tamo pao niz stepenice pa je operisan – kažu mještani Pranjana koji su Strefana znali od rođenja.

Žitelji ovog šumadijskog sela ne znaju kako će Stefanov otac preživjeti smrt starijeg sina.

– On nije baš dobro, ima i zdravstvenih problema. Njemu je razvod teško pao i zdravlje je počelo da mu se urušava od tad. Zaposlen je u pošti i u ponedjeljak je počeo da radi, samo nekoliko sati kasnije stradao mu je sin…. Strašno… Valjda će tragedije početi da mimiolaze tu porodicu, mnogo loših stvari ih je zadesilo – navode mještani ovog gornjomilanovačkog sela i dodaju da je “davno Stefanova tetka po ocu, ubila svog muža” i “već je odrobijala to”.