Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POZNATO LICE U jednom od spinova serije “Igra prijestola” pojavljuje se i Melisandre

Kultura
Autor:

Foto: Screenshot/Youtube/Zurik 23M

Nakon slatkogorkog uspjeha “Igre prestola”, HBO najavljuje još najmanje tri serije čija je radnja smještena u univerzum knjiga “Pjesma leda i vatre”.

Radnja prve serije koja nosi naziv “Krvavi mjesec”, smještena je hiljadama godina prije doživljaja Džona Sniježnog, Deneris Targarijen, blizanaca Lanister i ekipe. Ipak, postoji šansa da u nekom od prikvela ipak gledamo jednu “povratnicu” – Melisandru!

Karis van Huten, glumica koja tumači lik Melisandre, komentarisala je za “Dedlajn” tračeve o reprizi uloge crvene čarobnice Melisandre od Ašaija.

– Ko zna? Pretpostavljam da ćemo možda vidjeti mladu Melisandru. Mislim da bi to bilo veoma zabavno. Naravno, u tom slučaju je ne bih igrala ja, već neka druga glumica. Ali da, vjerujem da je Melisandrina priča i njeno porijeklo, nešto što bi moglo da bude istraženo u toj priči – nagovijestila je ona.

Iako još uvijek ne znamo šta se sa Melisandrom dogodilo u knjigama Džordža R. R. Martina, u seriji “Igra prestola”  Melisandra je pokušala da pomogne tokom bitke, ali joj nije baš pošlo za rukom. Zatim je vrlo neubjedljivo najavljeno proročanstvo – da će umrijeti nakon bitke – ispunjeno je tako što se u zoru ubila.

Za mnoge je to bilo razočaranje jer smo Melisandrine moći gledali i slušali o crvenom gospodaru od prve sezone, pa je utisak bio da scenaristi nisu do kraja obradili njenu priču.

I ne samo to, nego je u njenoj priči bilo toliko rupa i nedoslijednosti, što je paradoksalno, Melisandru činilo još intigantnijim likom.

(Dnevna doza lijepog)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO