Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Aleksandar Stojanović: Razvoj grada ne prati svijest ljudi

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Banjaluka je grad koji raste. Od nekada ušuškane krajiške kasabe, ljepotica na Vrbasu je u proteklim godinama počela ubrzano da se razvija, ali najveći problem je što se, po starom balkanskom šablonu, novine teško prihvataju.

Banjaluka u mom srcu zauzima posebno mjesto – Vrbas, aleje sa drvoredima kestena i platana, Kastel, Gradski most i mnoge znamenitosti dio su moje duše i nešto što se usadi od samog rođenja, ma gdje bili.

Drago mi je što se nakon dugo godina pokreću ozbiljni infrastrukturni projekti, što nadležni imaju sluha za dobre ideje, a pored standardnih velikih projekata, izdvojio bih “Male intervencije” i “Banjaluku ljudskog lica”, jer su i do tada nevidljive organizacije dobile svoj javni prostor.

Ono što mi se ne sviđa su velike saobraćajne gužve, a najveći razlog je veliki broj automobila. Građani bi trebali više da koriste bicikl ili da šetaju, jer je posljednjih godina mnogo infrastrukture napravljeno za rekreativce.

Banjaluka je oduvijek bila posebna, specifična po mnogo čemu i danas izrasta u pravi, evropski grad. Zbog toga bi i sami Banjalučani trebali početi više da poštuju svoje znamenje i svoju istoriju, jer, ma u šta da izraste, to je ono što je oduvijek postojalo i uvijek će postojati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO