Društvo

MOKRO KOD PALA U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice urađeno PODNO GRIJANJE

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Mokrom kod Pala urađeno je podno grijanje, za šta su sredstva u ukupnom iznosu od 25.000 KM izdvojili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i opština Pale, potvrdio je Srni načelnik ove opštine Boško Jugović.

MOKRO KOD PALA U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice urađeno PODNO GRIJANJE
FOTO: SRNA

Projekat je sa 15.000 KM finansiralo Ministarstvo, a opštinska uprava pomogla je obezbjeđivanjem keramike i određenih repromaterijala kako bi se sve to privelo kraju. Projekat je realizovan u potpunosti – naveo je Jugović.

On je rekao da je Crkva u Mokrom, čija je izgradnja počela 1928. a završena 1933. godine, zaslužila uvođenje podnog grijanja, budući da je posjećuje veliki broj vjernika.

Prema njegovim riječima, opština će kroz budžetski planirana sredstva u toku ove godine pomoći završetak Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila na Palama, te otpočeti određene aktivnosti na izradi dokumentacije za izgradnju Hrama na Jahorini.

– To su aktivnosti koje se sprovode zajedno sa paljanskom crkvenom opštinom sa kojom imamo dobru saradnju – naveo je Jugović i istakao da Paljani zaslužuju da imaju kvalitetne vjerske objekte.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu