Svijet

MONSTRUM SE PET PUTA VRAĆAO NA MJESTO ZLOČINA Drugaricu na njen rođendan silovao, ubio i bacio u potok

Sud u Velikoj Britaniji proglasio je danas krivim Veslija Strita (20) da je silovao, a zatim i ubio drugaricu iz djetinjstva Kili Banker (20), a zatim je njeno tijelo bacio u mali potok u Vigington Parku.

MONSTRUM SE PET PUTA VRAĆAO NA MJESTO ZLOČINA Drugaricu na njen rođendan silovao, ubio i bacio u potok
FOTO: NEIL HALL/EPA

Zločin se dogodio u septembru prošle godine u Birmingemu, kada se Vesli ponudio da otprati Kili do kuće, a zatim je nasrnuo na nju, silovao je i ubio. Ubica je tokom suđena tvrdio da nije silovao djevojku, već da su imali seks sa pristankom, te da ju je “slučajno ubio” dok ju je držao za vrat, prenosi Telegraf.

Strit je u nekoliko navrata lagao u vezi sa time šta se desilo sa 20-gdošnjom žrtvom kada su stigli od njene kuće, a svoj iskaz mijenjao je čak četiri puta prije suđenja. Tvrdio je da je lagao zato što je bio “uplašen i postiđen” zbog njene smrti.

Strit je prvobitno rekao da je ostavio Kili da se sama vrati kući. Potraga za njom je krenula pošto se nije vratila kući sa koncerta na koji je otišla zbog proslave rođendana. Njen ujak Džejson Braun pronašao je njeno tijelo koje je djelimično bilo potopljeno u potoku, prenosi Skaj njuz.

Svjedok koji se našao u blizini kada je ujak pronašao tijelo rekao je da su Braunovi krici bili “nešto najstrašnije što je ikada čuo u životu”.

Poslije ubistva, Strit se vratio na mjesto zločina čak pet puta, dodajući još grančica na njeno tijelo.

Porota je vjećala nešto više od osam sati, a Stritu bi u petak trebalo da bude određena kazna.