Banjaluka

„Možda da i Dodika pozove na proteste“ Kondić tvrdi da je u pozadini drame u Banjaluci malverzacija sa zemljištem „Akvane“

Pozadina jučerašnje drame u Banjaluci i večerašnjih protesta koju pokušava da napravi gradonačelnik, jeste imovina “Akvane” sa kojom gradska vlast manipuliše već duže vrijeme, a na štetu građana, izjavio je odbornik u Skupštini grada, Nemanja Kondić.

Nemanja Kondić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On je podsjetio da gradonačelnik treba da odgovori na pitanje da li je istina da bi na osnovu izvršne sudske presude privredno društvo “Novoteks” moglo steći pravo upisa svojine nad gradskim zemljištem na kojem je izgrađena „Akvana“.

– Da li je istina da su pravni zastupnici grada, po instrukcijama gradonačelnika, povukli žalbu na presudu i time dozvolili da se povjerioci „Akvane“ mogu naplatiti iz njene nepokretne imovine u izvršnom sudskom postupku – upitao je Kondić.

Pročitajte još

Kako je rekao, rukovodstvo grada Banjaluka bi trebalo da jasno informiše građane o statusu predmeta koji je vezan za potraživanja “Novoteksa” prema “Akvani”, preciznije, da li je u korist “Novoteksa” izvršen upis zabilježbe izvršenja u javnim evidencijama na nepokretnostima označenim kao: k.č. 820/3 upisane u ZK br. 11670 k.o. Banjaluka, k.č. 1706 upisane u PL nr 1539/1 k.o. BL 6, na kojem se nalazi akvapark i koje je još uvijek u svojini „Akvane“.

– Prije nego što nam večeras priredi još jednu predstavu za javnost kako se on i skupštinska većina ne mogu dogovoriti, kako se on navodno bori protiv njih iako su zajedno donosili mnoge štetne odluke po Banjaluku (primjer teniski tereni, zgrada Prointera, itd.), gradonačelnik bi o pitanjima koje sam gore naveo morao da pruži precizne odgovore – kaže Kondić.

On je podsjetio da, politički gledano, nakon vlastitog priznanja o čuvenoj simbiozi, nakon očiglednog ulaska u kolo sa režimom, gradonačelniku više niko ne vjeruje, te bi bio red da prestane vrijeđati inteligenciju građana Banjaluke i Republike Srpske.

– Možda da i Dodika pozove na proteste?! Ili ga je Dodik dovoljno potrošio, pa mu više ne treba – zaključio je Kondić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije