Zabava

MUŠKARCI SU JOJ GOVORILI DA JE ODVRATNA Danas se transformisala i ne može da se odbrani od udvarača

Bila je potpuno zavisna od hrane i potpuno digla ruke od snova da će ikada imati dečka. Muškarci su je na svakom koraku vrijeđali, a pogledajte je danas.

MUŠKARCI SU JOJ GOVORILI DA JE ODVRATNA Danas se transformisala i ne može da se odbrani od udvarača
FOTO: PROFIMEDIA

Hejzel Dajson danas ima 32 godine i vodi burniji život nego kada je bila u ranim dvadesetim godinama. Tada je dane provodila nad tanjirom, sažaljevajući sebe i vjerujući da nikada neće imati dečka. Sa 21 godinom imala je 142 kilograma, a kako kaže, muškarci su je na svakom koraku vrijeđali i govorili da je odvratna.

Bila sam uvjerena da ću zauvijek biti sama i pomirena sa svojom sudbinom – kaže Hejzel. Međutim, umjesto da se prepusti očaju, riješila je da uradi nešto za sebe.

– Oduvijek sam bila krupna, a težina mi je prosto eksplodirala kad sam ušla u dvadesete godine. Sve moje drugarice su bile mršave i lijepe, a ja sam uvijek bila ona debela koju niko neće. Porodica je stalno pokušavala da mi nađe dečka, ali uvijek bezuspješno. Zato sam stalno izmišljala kako imam dečka, da me ljudi ne bi sažaljevali, a tugu sam utapala u picama, čokoladi i brzoj hrani, viseći na Fejsbuku – kaže Hejzel.

Foto: Hazel Ice/screenshot Facebook
Foto: Hazel Ice/screenshot Facebook

A onda je uslijedio ozbiljan razgovor sa ljekarom, koji joj je saopštio da će joj do 30. godine trebati novi kuk jer je svoj usljed prekomjerne težine potpuno istrošila.

– Tek tad sam shvatila šta radim sebe. Do tada sam uvijek kao izgovor za svoj višak kilograma navodila svoj sindrom policističnih jajnika, a tek tada postala sam svjesna da nešto moram da preduzmem. Uz to, svaki put kad bih ušla na Fejsbuk, gledala bih slike svojih prijatelja koji šetaju, trče, zabavljaju se, vjenčavaju se, a ja se zadišem samo dok ustanem sa kauča. Željela sam da i ja imam život – kaže Hejzel.

Uskoro se učlanila u onlajn zajednicu za mršavljenje, iz kuće izbacila sve nezdravo i u ishranu uvela voće i povrće.

– Bilo je stravično teško i naravno da sam griješila i brljavila usput. Ipak, nikad nisam odustajala. Prosto, nisam željela da stignem do 30. godine a da nikad nisam imala ni dečka – kaže Hejzel.

Šest godina joj je trebalo da izgubi sav višak i taman pred svoj 26. rođendan, vaga je pokazala divnu vijest – Hejzel je skinula nevjerovatnih 80 kilograma.

Onda je skinula aplikaciju za upoznavanje i, kako kaže, muškarci su počeli da je bombarduju pozivima za izlazak.

– Svaki put bih se zapanjila kada bi muškarac bio pristojan prema meni, jer sam navikla samo na uvrede s njihove strane – kaže Hejzel. Uskoro je našla svog prvog dečka i veza joj je trajala 9 mjeseci. Razišli su se, a ona se konačno oslobodila straha od muškaraca.

(Blic)