Društvo

MUŽ UČITELJICE PRETUKAO ĐAKA "Dijete je vrištalo i molilo da prestane da ga bije"

Povodom nasilja u izdvojenom odjeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug učiteljice napao učenika na času oglasilo, se i Ministarstvo prosvjete koje je ovaj slučaj okarakterisalo kao "težak incident".

MUŽ UČITELJICE PRETUKAO ĐAKA "Dijete je vrištalo i molilo da prestane da ga bije"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Ministarstva su u odgovoru za Blic istakli da su po prijavi prikupljeni svi neophodni podaci, te da su i preduzete mjere u skladu sa zakonskim propisima.

– Nakon prikupljenih informacija, nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad. Zaposlenom koji je prekršio mjere bezbjednosti i dozvolio ulazak trećeg lica na čas, koje je potom izvršilo nasilje, izrečene su zakonske mjere i u toku je disciplinski postupak – naveli su iz Ministarstva.

Međutim, nije poznato ko je zaposleni koji je prekršio mjere bezbjednosti, da li je riječ o domaru, školskom policajcu, direktoru ili učiteljici čiji je suprug ustvari napadač.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako saopštava Ministrstvo, “s obzirom na to da je napadnuto dijete ometeno u razvoju i pripadnik romske nacionalnosti, tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja je u skladu sa procedurom utvrdio činjenično stanje i preduzeo potrebne mjere zaštite djeteta”.

U narednom periodu, Ministarstvo će, dodaju, pratiti primjenu svih izrečenih mjera zaštite u školi.

Ministarstvo, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, uputilo je molbu i svima da odgovorno pristupe slučaju jer je nasilje izvršeno nad maloljetnim licem.

Šta se dogodilo

Incident se 8. oktobra dogodio u izdvojenom odjeljenju OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Masurici, kod Surdulice, kada je suprug jedne učiteljice napao učenika i to na času.

Kako su prenijele Info vranjske, prema prvim informacijama suprug učiteljice M. S. uletio je u učionicu i istukao dijete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, dok je ono vrištalo i molilo da ga ne tuku.

Učiteljica je, kako se navodi, sve vrijeme bila po strani i ni na koji način nije reagovala, već je, kako kažu, tek “poslije časova počela da plače”.

Pročitajte još

Zbog pomenutog incidenta, iz Surdulice za Masuricu je došla direktorka škole Jasmina Blagojević, a na lice mjesta je izašla i policija.

Sa direktorkom Blagojević stigao je pedagoški asistent koji je razgovarao sa roditeljima koji su bili vidno uznemireni.

Sama direktorka Blagojević nije željela da komentariše cijelu situaciju, navodi ovaj portal.