Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Na istorijskom minimumu: Nedostatak padavina smanjio kapacitet izvorišta “Subotica”

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Ekipe “Vodovoda” u posljednjih nekoliko dana pokušavaju dodatnim kaptiranjem da poboljšaju kapacitet izvorišta “Subotica”, i zbog toga može doći do povremenih prekida u vodosnabdijevanju naselja koja gravitiraju ovom izvorištu, saopšteno je iz ovog preduzeća.

– Kapacitet ovog izvorišta zavisi od hidroloških uslova. Imajući u vidu da posljednjih nekoliko mjeseci nije bilo značajnijih padavina, trenutno je kapacitet ovog izvorišta na istorijskom minimumu. Kako bi se spriječile nestašice vode za one koji se snabdijevaju sa ovog izvorišta izvode se radovi čiji je cilj da se poboljša njegov kapacitet  – objasnili  su iz “Vodovoda”.

Podsjećaju da je ovaj sistem aktiviran još davne 1908. godine i da se veže za početak organizovanog vodosnabdijevanja grada Banjaluke.

-Uz određena ulaganja i rekonstrukcije, i danas je u upotrebi i sa nešto manje od dva odsto učestvuje u ukupnoj proizvodnji vode za grad Banjuluku. Danas se sa “Subotice” vodom snabdijevaju naselja Pavlovac, Šibovi, Pervan, Goleši i Čokorska polja – naveli su iz “Vodovoda”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO