Politika

"Na ponovoljenim izborima prošli bi još gore” Nestorović otkrio s kim neće u koaliciju

Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju atmosferu Majdana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobijede na izborima.

"Na ponovoljenim izborima prošli bi još gore” Nestorović otkrio s kim neće u koaliciju
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Njihov broj glasova je oko dva odsto biračkog tijela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU kaže Branimir Nestorović, lider liste “Mi – glas iz naroda” koji je najveće iznenađenje izbora.

Nestorović u intervjuu za sajt “Republika” ističe da bi pokret “Mi – glas iz Srbije”, s druge strane, uništila koalicija sa SNS-om jer “mali partner u takvim koalicijama uvek nestane”.

Pročitajte još

– Vidite primjer SPS, koga je dugotrajna koalicija sa SNS devastirala. Nismo još dobili nikakve formalne ponude, a ako ih bude razmotrićemo ih. Mi uvijek odluke donosimo demokratski. Ja sam lično protiv koalicija, a podržaćemo svaki konkretan pregled bilo koje strane. Mislim da bi ponavljanje izbora u Beogradu bila dobra strategija, jer bi izbila iz ruku argument Srbije protiv nasilja i onemogućila proteste. Na ponovljenim izborima oni bi vjerovatno prošli još slabije – tvrdi Nestorović.

Kako kaže, “Mi – glas iz Srbije” će uvijek da “sasluša svaki prijedlog sem onog koji dolazi od Srbije protiv nasilja”.

Nestorović se osvrnuo i na mogući savez sa koalicijom NADA koji je pominjao tokom izborne noći, piše Republika

– Mislim da je šansa jako mala, jer su oni sutradan iznijeli stav da nemaju ideološke prepreke za koaliciju za Srbijom protiv nasilja, a da im je sada samo važno da sruše Vučića, sa bilo kim. Na toj platformi je propao Boško Obradović, kada je bio u koaliciji sa Đilasom, pa mislim da to nije opcija za nas. Naravno saradnja na državotvornim pitanjima u parlamentu je sasvim druga stvar – zaključio je Nestorović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu