Zabava

NA RAČUNU IMA MILIONE, ALI JE PRIZEMAN Novak Đoković otkrio šta je njegovoj djeci ZABRANJENO

Teniser Novak Đoković iako na računu ima milione, a isto toliko fanova, on je oduvijek prilično prizeman i tradicionalan, a takav je i u vaspitanju svoje dvoje djece – Tare i Stefana koje ima sa preduzetnicom Jelenom Đoković.

NA RAČUNU IMA MILIONE, ALI JE PRIZEMAN Novak Đoković otkrio šta je njegovoj djeci ZABRANJENO
FOTO: SCREENSHOT INSTAGRAM

Novak često govori o roditeljstvu, ali jedna detalj je isplivao tek sada.

Naime, Novak smatra da u svemu treba biti umjeren pa su tako igrice na tabletu, kao i televizija u njegovom domu rijetkost.

– Nismo isključivi po tom pitanju, ali trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo. Ne možemo da ignorišemo činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korišćenje tehnologije ima dosta prednosti kada se uporedi život prije i poslije nje. Eto, na primjer, vaše dijete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na izvjesno vrijeme da zaboravi na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane postoji opasnost od stvaranja zavisnosti pa treba biti oprezan. Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, van kuće. Kada si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, prije ili kasnije, završiš ispred televizora. Kada si u prirodi, ona se sama za sve postara – smatra Novak Đoković.

Novak i Jelena Đoković obožavaju da slobodno vrijeme provode u Srbiji, a posljednje iskustvo im je bilo, malo je reći, nezaboravno.

– Vodili smo ih u jedno seosko imanje, gdje su upoznali ljude koji su majstori svog zanata. Bili su tu metlar i žena koja se bavi tkanjem, a domaćin, koji je sa skoro sedamdeset godina izuzetno vitalan, zajedno sa još pedesetak mališana proveo ih je kroz svoju farmu domaćih životinja. Djeca su bila oduševljena – ispričao je osnivač Fondacije Novak Đoković.

(Expresstabloid)