Društvo

NA ROĐENDAN IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU Prva smrt u Vladi Srbije zbog korona virusa

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije Branislav Blažić preminuo je danas od korona virusa, potvrdio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

NA ROĐENDAN IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU Prva smrt u Vladi Srbije zbog korona virusa
FOTO: MILAN MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Branislav je preminuo danas prije podne u Beogradu. Izjavljem saučešće porodici i prijateljima. U suzama sam. Bio je divan čovjek. Cijeli živort posvetio je zaštiti životne sredine. Iza sebe je ostavio dijete od 12 godina. Ministarstvo i Vlada će se pobrinuti da dijete i porodica budu zbrinuti – rekao je Trivan za Kurir.

Blažić je prije pet dana priključen na respirator.

Branislav Blažić rođen je na današnji dan 1957. godine u Kikindi. Bio je osnivač Srpske napredne stranje i član Predsjedništva. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i bio je specijalista opšte hirurgije.

U zvaničnoj biografiji Minstarstva ekologije navedeno je da je od 1986. do 1988. godine bio načelnik Hitne službe u Kikindi. Radio je i kao hirurg u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kao funkcioner Srpske radikalne stranke tri puta je biran za saveznog poslanika, dva puta za republičkog, a od 1996. do 2000. godine bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine. Od 1998. do 2000. bio je republički ministar za zaštitu životne sredine.

Bio je predsjednik opštine Kikinda od 2004. do 2008. godine.

(Srna, B92)

Prihvati notifikacije