Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA ROĐENDAN IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU Prva smrt u Vladi Srbije zbog korona virusa

Društvo
Autor:

Foto: MILAN MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije Branislav Blažić preminuo je danas od korona virusa, potvrdio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

– Branislav je preminuo danas prije podne u Beogradu. Izjavljem saučešće porodici i prijateljima. U suzama sam. Bio je divan čovjek. Cijeli živort posvetio je zaštiti životne sredine. Iza sebe je ostavio dijete od 12 godina. Ministarstvo i Vlada će se pobrinuti da dijete i porodica budu zbrinuti – rekao je Trivan za Kurir.

Blažić je prije pet dana priključen na respirator.

Branislav Blažić rođen je na današnji dan 1957. godine u Kikindi. Bio je osnivač Srpske napredne stranje i član Predsjedništva. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu i bio je specijalista opšte hirurgije.

U zvaničnoj biografiji Minstarstva ekologije navedeno je da je od 1986. do 1988. godine bio načelnik Hitne službe u Kikindi. Radio je i kao hirurg u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kao funkcioner Srpske radikalne stranke tri puta je biran za saveznog poslanika, dva puta za republičkog, a od 1996. do 2000. godine bio je poslanik u Skupštini AP Vojvodine. Od 1998. do 2000. bio je republički ministar za zaštitu životne sredine.

Bio je predsjednik opštine Kikinda od 2004. do 2008. godine.

(Srna, B92)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO