Društvo

Načelnik Nevesinja TVRDI: Režiser i glumci tražili da skinemo mušemu na kojoj je pisalo - Mitrovdan

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović izjavio je da su režiser iz Banjaluke Aleksandar Pejaković i glumci iz Beograda Vojin Ćetković i Dejan Lutkić otkazali učešće na svečanoj akademiji povodom Mitrovdana, Dana opštine Nevesinje i slave Boračke organizacije Republike Srpske, uoči njenog samog početka.

Načelnik Nevesinja TVRDI: Režiser i glumci tražili da skinemo mušemu na kojoj je pisalo - Mitrovdan
Foto: Srna

Pročitajte još

Tražili su od nas da skinemo, kako su rekli, mušemu, a mušema je bila pano na kome je pisalo ‘Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu’ uz koji je stajao grb Republike Srpske i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova. S obzirom da nismo pristali na to, oni su otakazali učešće – rekao je Avdalović.

On je istakao da je održana svečana akademija bez obzira na te probleme. Aleksandar Pejaković i Vojin Ćetković nisu odgovarali na telefonske pozive Srne.

Osvrćući se na navode u pojedinim medijima da je prilikom polaganja vijenaca na Spomeniku slobode došlo do incidenata, Avdalović je naglasio da je vijenac položio zajedno sa predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske i Boračke organizacije Nevesinja, te da je sve prošlo na krajnje dostojanstven način.