Politika

Najavili pozitivnu kampanju: SNS, SPS i Zavetnici predali zajedničku listu za beogradske izbore

Srpska napredna stranka s koalicionim partnerima predala je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić-Beograd sutra" za beogradske izbore koji će biti održani 2. juna.

Najavili pozitivnu kampanju: SNS, SPS i Zavetnici predali zajedničku listu za beogradske izbore
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Predaji liste sa potpisima podrške prisustvovali su predsednik SNS Miloš Vučević, predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, kandidat za gradonačelnika i potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić, kao i koalicioni partneri: lider i funkcioneri SPS Ivica Dačić, Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, zamjenik predsjednika SRS Aleksandar Šešelj, potpredsjednik PUPS Stefan Krkobabić, lider SDPS Rasim Ljajić i predsjednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Miloš Vučević, predsjednik SNS i mandatar nove vlade Srbije, zahvalio se svim građanima koji su dali podršku, kao i koalicionim partnerima na spremnosti da se svako fokusira na zajedničke ciljeve i što je svako odustao od dijela stranačkog interesa.

Grupa od 14 stranaka jeste obris ozbiljnijeg političkog pokreta, siguran sam da je ovo pobjednička lista – rekao je Vučević i najavio aktivnu kampanju u naredna dva meseca tokom koje će razgovarati s građanima i o komunalnim problemima, razvojnim planovima, ali neće izbegavati i razgovore o ključnim nacionalnim pitanjima.

– Vodićemo pozitivnu kampanju, kampanju od vrata do vrata, radićemo sve što se radi u kampanjama u demokratskim i civilizovanim društvima – rekao je Vučević.

FOTO: MILOŠ MISKOV/ANADOLY
FOTO: MILOŠ MISKOV/ANADOLY

Dačić: Uspjeli smo da se izdignemo iznad uskostranačkih interesa

Predsjednik SPS Ivica Dačić je takođe izrazio zadovoljstvo što su svi uspjeli da se izdignu iznad uskostranačkih interesa i što su napravili zajedničku listu.

– Nadam se da nećemo ovako često dolaziti ovdje u Gradsku izbornu komisiju, odnosno da neće biti izbora u naredne četiri godine – rekao je Dačić.

GIK je juče usvojila obrasce za beogradske izbore, čime je otvorena mogućnost za predaju lista, a SNS je s koalicionim partnerima prva stranka koja je predala listu.

SNS i SPS zajedno sa još 14 stranaka i udruženja počeli su juče u podne prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” u više gradskih opština.

Pročitajte još

Potpis podrške dao i Vučić

Potpis podrške u Zemunu je dao i predsjednik Srbije i član Predsjedništva SNS Aleksandar Vučić.

Naziv liste za predstojeće izbore u Beogradu je “Aleksandar Vučić- Beograd sutra”- Ivica Dačić socijalistička partija Srbije (SPS), Rasim Ljajić- Socijaldemokratska partija Srbije (SDP), Milan Krkobabić- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda- (PUPS)- Solidarnost i pravda, Milan Stamatović- Zdrava Srbija (ZS), Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS), dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka (SRS), Aleksandar Vulin – Pokret socijalista (PS), Nenad Popović- Srpska narodna partija (SNP), Ivan Karić- Zeleni Srbije- Zeleni, dr Balit Pastor – Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici, Andreja Mladenović- Samostalna srpska stranka, Saša Borojević- Porodični alarm, Milos Vučević- Srpska napredna stranka (SNS), piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu