Politika

"Krećemo u kampanju" Predsjedništvo SNS odlučilo da Beograd ide na nove izbore

Predsjedništvo Srpske napredne stranke (SNS) donijelo je odluku na današnjoj sjednici da se u Beogradu ide na nove izbore.

glasačka kutija na izborima u Srbiji
FOTO: SAMIR JORDAMOVIC/ANADOLIJA

To znači da će Beograđani ponovo na birališta, gdje će opet birati svoje zastupnike u Skupštini grada Beograda.

– U sjedištu SNS danas je ovim povodom održan stranački sastanak. Prva odluka koju smo donijeli je da se ide na nove beogradske izbore, da se na njih izađe u što širem frontu ili pokretu. Razloge smo apsolvirali, pričali smo o legitimitetu i legalitetu. Zbog odgovornosti prema ovom gradu, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija treba da podigne ljestvicu kredibiliteta, i da smo spremni da u ovom trenutku na našu štetu, povučemo potez i pokažemo da nemamo strah – rekao je Šapić, pa dodao:

– Mogu odmah da kažem da oko samog datuma izbora, predsjednik Skupštine Srbije raspisuje u skladu sa zakonom. Mi u kampanju krećemo već sutra – rekao je Šapić.

Pročitajte još

On je kazao i da je odluka o novim izborima u prestonici donesena jednoglasno.

Rekao je i da Beograd mjesecima stoji, ali i dodao da su svjesni svega što očekuje Srbiju u narednom periodu.

– Zato mislimo da do izbora treba da dođe što prije – kazao je on, dodavši da se izbori tiču čitavog društva, piše Blic.

– Ljudi neće glasati samo za važne stvari kojih ima na desetine, nego za to na koji način će Srbija ići, jer nije isto ko je vodi. Izborima ćemo prići na najozbiljniji mogući način – rekao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu