Banjaluka

Najavljeno uvođenje preduzeća „Autoprevoz“ u posjed parkinga "Zajedno nastavljamo borbu za zemljište Stare autobuske stanice"

Moja dužnost je braniti gradsku imovinu i boriti se čak i za one predmete i sporove koji su gotovo izgubljeni, ako postoji i najmanji procenat šanse za to.

stara autobuska parking
FOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je sutra za 11 časova zakazana nova deložacija na gradskom parkingu Stare autobuske stanice.

– Moja dužnost je da se, zajedno sa radnicima Gradske uprave i sugrađanima, izborim za ravnopravni položaj u pregovorima sa kompanijom “Autoprevoz” i na taj način zaštitim gradsku imovinu – rekao je on.

Podsjećamo, 13. aprila odgođeno je prinudno izvršenje predaje zemljišta preduzeću „Autoprevoz“, navodno, zbog toga što je geometar povrijedio nogu, dok sa druge strane, iz Grada kažu da su okupljeni Banjalučani spriječili deložaciju.

Pročitajte još

Nakon toga, ponovo su sudski izvršitelji Okružnog privrednog suda u Banjaluci najavili za sutra, 15. avgusta ponovo, po drugi put, uvođenje preduzeća „Autoprevoz“ u posjed parkinga na Staroj autobuskoj stanici.

Ranije je gradonačelnik poručio kako će pozvati narod, zaposlene i sve one koji istinski žele da se bore „za svaki grumen naše, gradske zemlje“ da zajedno zaustave tu deložaciju, jer kako je tada poručio Grad na ovaj način želi da idemo u borbu, a sve kako bi „Autoprevoz“ Banjaluku stavio u ravnopravniji položaj prilikom budućih razgovara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu